Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Egy tökéletes húsmentes szendvics

(sült bébi csiperke avokádókrémmel, diós rozskenyéren)

2019. április 10. - Heni süt neked

Van, amikor a tökéletesség maga oly egyszerű. Csak egy kis ez, egy kis az. Finom, friss alapanyagok, könnyed ízek, laza fűszerezés, pár csepp jókedv. 

Ez a szendvics pont ilyen. Örömmel és jókedvből született egy olyan nap, amikor igazán elkélt egy kis kényeztetés. Olyan ráérős, nem kapkodós előkészület, majd békés, nyugodt hátradőlés, miközben majszoljuk ezt a finoságot, ami valóban megközelíti a tökéletességet. És igen, közben mosoly van az arcunkon. Mert ilyen is kell...

img_7979.jpg

Hozzávalók:

  • 1 db érett avokádó
  • 1 ek natúr sajtkrém (sztem a legjobb a Philadelphia) - lm diétában növényi sajtkrém
  • 1 fél lime leve
  • só, bors
  • 25 dkg barna bébi csiperke
  • friss, ropogós diós rozskenyér - gm diétában annak megfelelő

img_5008.JPG

Elkészítése:

Vágjuk félbe az avokádót, egy kanál segíytségével vájjuk ki a húsát, majd törjük pépessé egy villával. Keverjünk hozzá egy kanálnyi sajtkrémet, sózzuk, borsozzuk, nyomjuk bele a lime levét és alaposan keverjük össze. 

Közben egy nagyon forróra felmelegített serpenyőbe tegyük bele a vastagabb szeletekre felvágott gombákat (Aldiban, Sparban, Metroban kapni ezt az ízletes fajtát, keressétek az Amigo, a mi gombánk márkát, mert mindig friss!) és pirítsuk meg mindkét oldalukat, amíg aranybarna színt nem kapnak. 

Jöhet az isteni, ropogós diós rozskenyér, amit vastagon kenjünk meg az avokádókrémmel, majd szép sorban halmozzuk rá a gyönyörűen lepirított bébi csiperke szeleteket. 

Más dolgunk nincs is, mint élvezni ezt a krémes, natúr, mégis oly gazdag és telt ízű szendvicset, ami egy cseppnyi mennyország. 

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_8678.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7114732347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása