Figyelem! A következő képek a nyugalom megzavarására alkalmasak! :)
Az egész leginkább időigényes része az összeállítás. Héjában megfőzzük a krumplit, felszeleteljük és egy kiolajozott tepsiben lerakjuk, majd sózzuk. Közben 3 nagy fej (de tényleg nagy fej) hagymát laskára vágunk és zsiradékon megdinszteljük kis sóval,borssal. Előző nap megfőztem egy szép, húsos füstölt csülköt, amit a csontról levágva darabokra vágunk. A szeletelt burgonyára rátesszük a hagymát, majd a kiöblített savanyú káposztával fedjük le. Egy chilit is közé tehetünk, csak a pikáns íze miatt. Az egész tetejére helyezzük a darabokra vágott csülköt, bőrével felfelé. Egy kevés csülök főzőlével (vigyázat, sós lehet) öntsük nyakon az egészet, hogy ne száradjon ki. Majd a sütőben 200 fokon, 50 percig sütjük vagy addig, amíg ropogósra nem sül meg a hús bőre. Et voila! A csodák kapuja.... :)