Hadd kezdjem azzal, hogy a vasárnap igenis a megérdemelt finomságok napja. Amikor kényeztetjük magunkat. Na, a hátszín pont ilyen. Ízes, omlik a szájban, zamatos, szaftos...
ADJUK VISSZA A MARHAHÚS EREDETI ÉRTÉKÉT! Mert nem minden marhahúsból készült étel drága, véres vagy épp bonyolult. Lásd az alábbiakat:
egy gyönyörű, márványos hátszínre bukkantam a hentesemnél. Muszáj volt elhozni. Egyszerűen sóba és borsba hempergettem, nagyon forró olajon, nagy lángon sütöttem 8 percig az egyik, és 5 percig a másik oldalán. Miután kivettem a serpenyőből, hagytam pihenni úgy 15 percet, majd felszeleteltem a szaftos, zamatos sültet. Isteni lett. A hús szinte elolvadt a számban. Hozzá házi készítésű pikáns paradicsomszószt és pitát kínáltam.
Paradicsomszósz recept: negyedekre vágtam a paradicsomot, lábosba tettem, sóztam, borsoztam, egy csipetnyi cukrot adtam hozzá, , és lassú tűzön szétfőztem. A végén egy kevés Wochestershire szósszal öntöttem nyakon.