Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Egy mentségem van, az időjárás: káposztás csülkös bab...

2014. november 19. - Heni süt neked

Borús, nyálkás, esős, sötét, tipikus novemberi az időjárás. Ez rendben is van, hiszen ilyenkor ennek van itt az ideje. Ebben a hangulattalan időben azonban szinte kényszert érzek arra, hogy valami brutális kaját főzzek. Na, pont ilyen lett a mostan is.

káposztás babos csülök.jpg

Volt itthon gyönyörű, nagyszemű fejtett tarkababom, a hentesnél rám kacsintott egy szép, húsos, hercig kis első csülök, a szomszéd utcában pedig, ahol most nyílt egy savanyúságos, friss, almos tojást árusító hely, ott pedig isteni friss savanyú káposztát kaptam. Újlipótváros, édes falum, én így szeretlek! :) Egyből összeállt a kép, káposztás, csülkös bab lesz ebből, akárki meglássa... :)

A folyamat egyszerű, különlegesebb előkészítést, tudást nem igényel.

Vegyünk egy vastagfalú edényt, tegyünk bele egy kis zsiradékot, tegyünk bele laskára vágott hagymát, szórjuk meg az előző éjjel beáztatott babbal és több gerezd fokhagymával,

káposztás babos csülök4.jpg

tegyük rá a savanyú káposztát, szórjuk meg pirospaprikával, szemes borssal, sóval, egy kis kolozsvári szalonnát tegyünk e tetejére, a babérlevelet se feledjük!

káposztás babos csülök2.jpgkáposztás babos csülök3.jpg

A tetejére helyezzük a csülköt. Az egészet öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Fedővel együtt tegyük az előmelegített sütőbe 160 fokra és főzzük 2,5 órát. Majd levéve a fedőt még egy órácskát süssük. Amit kapunk, az egy sűrű, szaftos, isteni ízek harmonikus elegye, amit kár lenne kihagyni! Nem kell belőle sokat szedni, piszok laktató, de egyszerűen varázslatos. Komolyan! :)

káposztás babos csülök1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr646915801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komojtalan 2014.11.20. 10:59:46

Hogy őszinte legyek én ezt füstölt csülökkel csinálnám.
süti beállítások módosítása