Ez egy igazi kényeztető, gyors és nagyon finom étel. És semmi konzerv cucc nincs benne, csak friss alapanyagok. Mégis 25 perc alatt elkészül. És hidd el, mennyei ízkavalkád egy egyszerű spagettiben.
Szilveszterre vásároltam 1 kg koktélparadicsomot nagyon kelleme áron a Lehelen. Persze megmaradt belőle majdnem a fele. Még mielőtt megszottyadna, gondoltam felhasználom. Ehhez az ételhez a a főtt, füstölt császárszalonnát javaslom több dolog miatt is. Gyorsabb így, finomabb a füstölt ízétől a szósz, a kevés szalonna részének kisült zsírja magasabb kategóriába emeli az ízeket.
Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti
- 15 dkg húsos főtt, füstölt császárszalonna
- 25 dkg (koktél)paradicsom
- 1,5 dl paradicsomlé
- 1 nagy fej hagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- oregano
- só, bors
Elkészülési idő: 25 perc
Ha gyorsan akarunk elkészíteni valamit, célszerű párhuzamosan végezni a munkálatokat. Így például miközben feltesszük a tészta vizét forrni, máris elkezdhetjük kevés olívaolajon dinsztelni a felkockázott hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott császárszalonnát. Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a félbevágott (esetleg negyedbe) paradicsomokat. Hozzáadjuk a fokhagymát,az oregánot. Öntsük fel 1.5 dl paradicsomlével. Miközben a tészta puhul a vízben (al dente az ajánlott puhaság), szépen hagyjuk összefőni a szósz ízeit. Szórjuk bele a petrezselymet összevágva. Ha elkészült a spagetti, szedjük át a paradicsomos szúgóra, és keverjük jól össze. Hagyjuk, hogy a finom szaftot beszívja magába a tészta. Ha minden szószt felszippantott volna, akkor adjunk egy kis főzővizet hozzá. Hidd el jót tesz neki... :)
Az eredmény egy gyors, finom és igazán zamatos spagetti lesz. Nem kell túlkomplikálni a spagetti szószokat. Néhány összetevőből lesznek a legfinomabb ízek. Ez esetben is igaz a mondás: a kevesebb több!
Kalandra fel!