Na szóval: szombat, napsütés, végre egy kis jó idő. Kinek van kedve pepecselni a konyhában? Irány a szabad levegő! Használjuk ki a lehetőséget. Épp ezért ajánlom az alábbi.
Hozzávalók:
- tarja szeletek
- többféle sajt (füstölt, kemény, ízesebb, amit szeretünk)
- tejföl
- só, bors, chili pehely, fokhagyma
A tarját kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk egy kevés lisztben és hirtelen elősütjük egy serpenyőben. A sajtokat lereszeljük, összekeverjük a tejföllel, és a lereszelt fokhagymával. A sült húsokat lefektetjük egy tepsibe, megszórjuk egy kevés chili pehellyel, és ráhalmozzuk a tejfölös sajtkeveréket. Betoljuk az előmelegített sütőbe és 200 fokon addig sütjük, amíg a hús teljesen megpuhul és a sajt aranybarnára pirul rajta. Salátával tálaljuk. Vagy nem :)
Mindezt kb. 45 perc alatt el tudjuk készíteni. Rengeteg időn marad magunkra, a családra, egy kis kirándulásra.