Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Nápolyi ragu, a nehézbombázó - mamma mia!

Laktózmentes recept

2015. március 14. - Heni süt neked

Enyhe álmatlansággal küzdök. Ilyenkor általában szörfölgetek a csatornákon. És nagyrészt a Tv Paprikán kötök ki. Most épp a Két éhes olaszon akadt meg a szemem. Pontosabban az ételen, amit Gennaro készített barátjának, a másik (mindig) éhes olasznak, Antonionak. Ez az étel nem más, mint a Nápolyi ragu. Némiképp módosítottam. Igazából csak egy összetevőt hagytam el, a sertés oldalast. Ugyanis 3 féle húst használt Gennaro hozzá: marhahúst, oldalast és kolbászt. Úgy gondoltam ez esetben elég lesz a marhalábszár és a sütnivaló kolbász. De nézzük, milyen alapanyagokból és hogyan is készítettem el ezt az igazi nehézbombázót.

Hozzávalók:

  • marha lapocka, 0,5 kg
  • sütnivaló kolbász, 1 szál
  • sűrített paradicsom, kis doboz
  • hámozott és kockázott paradicsom konzerv, 3 doboz
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 2 dl vörösbor
  • só, bors
  • friss zöldfűszerek: rozmaring, kakukkfű, bazsalikom
  • copfocska tészta

napolyi_ragu.jpg

Elkészítés:

Kevés zsiradékon megpirítjuk a nagyobb kockákra vágott lábszárat és a 3 darabra vágott kolbászt. Majd hozzáadjuk a szintén nagy kockákra vágott hagymát, valamint az egész gerezd fokhagymákat. Rátesszük a sűrített paradicsomot, majd beleöntjük a konzerv paradicsomokat és a vörösbort. Fűszerezzük. Felforraljuk és lassú tűzön főzzük 2-2,5 órán keresztül. Ekkorra egy omlós, nagyon puha húst és egy sűrű ragut kapunk. Kifőzzük a tésztát (al dente), amikor leöntjük a vizet róla, fogjunk fel egy bögrényit a főzővízből. Keverjük össze a ragut a tésztával és ha túl sűrűnek találjuk, öntsünk hozzá a főzővízből.

Elkészült a mindent felülíró, mennyei Nápolyi ragu. Tényleg isteni! Köszi, Gennaro :)

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr777265311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nekemannyima 2015.07.27. 22:06:49

Kedves Heni!
Ez az egyik kedvenc ételem, a paprika műsorból az öreg olasztól meg kisérőjétől lestem el.Ők oldalast is tettek bele. és először a vörösborral öntötték fel , mikor elpárolgott a szesz belőle tették bele a paradicsompürét és a darabolt paradicsomot.Egy nagy adag friss bazsalikomot és sót ,más fűszert nem is használtak (Bevallom és pirítok alá egy kis kockázott bacont).Aztán 2-3óra főzés! Azt mesélték, hogy a szaftját tésztával a húst salátával ették, így a nagy család jobban jóllakott! Csak gratulálni tudok, hogy megtaláltad ezt a finom receptet!!
süti beállítások módosítása