Ne. Ne szólj semmit! Tudom. De ezt ki kellett próbálnom. Már olyan régen és annyiszor jött velem szembe ez az étel, hogy most már tényleg muszáj volt elkészítenem, hogy megtudjam milyen íze van. Hogy csak a megrögzött vegák/vegánok fogyasztják és titulálják finomnak, avagy valóban fogyasztható.
Nos, hölgyeim és uraim! Meg kell állapítsam, hogy meglepően finom, tavaszi pástétomot kaptam, amit pirítóssal vagy akár puha, friss kenyérrel, de az új kedvencemmel, az élő kenyérrel is fogyaszthatjuk. Nagyon kellemes, zamatos, szívből ajánlom! Ja és szó szerint 1 perc alatt elkészíthetjük!!!!
Hozzávalók:
- 20 dkg pirított napraforgómag
- 2 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl olaj
- só, bors
- kevés víz
- kevés petrezselyem vagy koriander
Elkészítése:
Egy aprítógépbe beleszórjuk az összes hozzávalót, kivéve a vizet. Krémmé pürésítjük. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá annyi vizet, amennyitől krémes állagot kap.Tálalás előtt keverjük össze a felaprított petrezselyemmel vagy korianderrel. Friss paradicsommal még finomabb!
Nem garantálom, hogy minden héten készítek ilyen kenceficét, de kipróbálni mindenképp megérte. Igazán könnyed, finom szendvicskrémet ismertem meg, amit alkalmanként bizonyosan el fogok készíteni.