Ez most tényleg egy különleges ízvilágú, zseniális szendvics. Mit szendvics! Egy fenséges ebéd vagy vacsora. Ínyenceknek mindenképp, kísérletező kedvűeknek erősen, a többieknek egyszerűen ajánlott! :)
Képzeljünk magunk elé barna csiperke gombákat, zsályát, vajat, és .... gördíts! :)
Hozzávalók:
- 25 dkg barna csiperke gomba
- póréhagyma
- vaj
- olívaolaj
- só, bors, zsálya
- ribizli dzsem (vagy áfonya - a lényeg, hogy savanykás legyen)
- dijoni mustár
- chili
Nehogy megijedjetek! Bízzatok bennem. Isteni lesz! :)
Olívaolajon megfonnyasztunk egy fél póréhagymát, rádobjuk a felszeletelt gombákat, majd sózzuk,borsózzuk. Szórjuk meg egy kevés zsályával. De csak óvatosan, mert a kesernyés íze lehet pikáns, de lehet rosszízű is, ha túlzásba visszük. Ha már zsálya! Ehhez a kis fanyar, kesernyés ízhez zseniálisan passzol egy kis ribizli dzsem és egy kis dijoni mustár. Bár most furcsának tűnhet ez az ízkombináció, de őszintén mondom: pazar lesz! Az egészet összerottyantjuk és 5 dkg vajat teszünk bele. Ettől krémes, fényes és sűrű lesz a szaftja. Már csak egy szép szelet magos kenyér kell, egy kis chilipaprika és kész is a laktató, pikáns ízű szendvics, ami kenterbe ver minden mást e témakörben! :)
Kipróbálásra erősen ajánlott!!!