Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Spenótos serpenyős csirkemell

cukor- és gluténmentes recept

2015. április 23. - Heni süt neked

Tegnap beszélgettem a barátaimmal, hogy mit lehet 15 perc alatt elkészíteni, mert hulla fáradtak mire hazaérnek és nincs kedvük sok időt tölteni a konyhában. Plusz nem árt, ha a két kiskorú is eszik belőle. A gyerkőcöknek leginkább a hús, tészta, esetleg krumpli (pürének és sütve leginkább) szentháromsága a nyerő. Na, akkor a két feltételből egy pipa. A srácokat még kicsit nyüstölni kell ehhez az ételhez. Én bizakodó vagyok! Balázs, Orsi! Veletek vagyok :)

Na és akkor lássuk azt a finomságot, amit több ideig tart leírni, mint elkészíteni:

spenotos-paradicsomos_csirke_mozzarellaval2.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 2 doboz (bébi) spenót
  • 2 db paradicsom
  • 1 cs. mozzarella
  • 1 db citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • só, bor, szerecsendió

 Elkészítése:

  1. A húst felkockázzuk, sózzuk-borsozzuk, olívaolajon, felhevített serpenyőben, erős tűzön megpirítjuk.
  2. Mikor majdnem kész a csirke, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a spenótot és a kockára vágott paradicsomot, majd belereszelünk egy kevés szerecsendiót. Jól átforgatjuk, összemelegítjük. Szükség esetén utóízesítjük.
  3. A legvégén beletépkedjük a sajtot. Lefedjük, és félrehúzzuk a tűzről.
  4. 1-2 perc múlva megolvad a mozzarella. Tálaláskor citromlevet facsarunk rá.

Ez az igazán lightos, ámde ízletes étel gyors ebédnek vagy akár vacsorának is kiváló ! Hajrá :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr567391714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása