Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Duplacsokis zabkeksz az élvezet jegyében

2015. május 07. - Heni süt neked

Nem szoktam nagyon édességet készíteni annál az egyszerű oknál fogva, hogy nem szeretem. Igen, tudom. Első rámnézésre mindenki azt gondolná. Pedig nem. Már gyerekként is jobban le lehetett venni a lábamról egy jó tepertős pogácsával, mint egy süteménnyel. Szóval, ha sütök azt nagyon nagy szeretettel teszem, mert valaki szerettemnek készítem. Most úgy esett, hogy a nagyon kedves barátnőm szülinapja volt, aki azt mondta, hogy igazából megvan mindene, inkább egy adag duplacsokis zabkekszet kér a receptjeim közül, mert azt nagyon szereti. Hát nosza! gondoltam és elkészítettem egy csöpp adagot: 2 tepsinyit. Hát szülinapja van, vagy mi a szösz...

Ami itt látható, az csak egy kis kedvcsináló, hogy bárki kedvet kapjon hozzá és megsüsse. Hiszen olyan egyszerű, olyan gyors és annyira finom! Ha még nem próbáltad, akkor itt az ideje. A további variációkról, ízesítésekről itt olvashatsz.Ne csak ünnepekkor álljunk sütni valami finomságot. Össz-vissz 40 perc előkészületekkel és sütéssel együtt.

duplacsokis_sajat.jpg

Hozzávalók 1 tepsinyi adaghoz (kb. 16 db)

  • 25 dkg magokkal dúsított müzlipehely mix (vagy sima zabpehely)
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg cukor (ízlés szerint több is mehet, így nem olyan édes)
  • 12,5 dkg vaj
  • 5 dkg mazsola
  • fél zacskó sütőpor
  • késhegyni szódabikarbóna
  • 2 ek. natúr kakaópor
  • 15 dkg étcsokoládé durvára törve (nagyobb darabokra)
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej (ha igényli, még több)

Elkészítés:

a száraz összetevőket (liszt, zabpehely, sütőpor, szódabikarbóna,mazsola, kakaópor, cukor, étcsoki) keverjük össze, majd a nedvesekkel is tegyük ugyanezt (a tojás, az olvasztott vaj és a tej). Én egy fagylaltos kanalat használok a kiporciózáshoz, így nagyjából azonos méretűek lesznek a kekszek. A melegtől szépen kifekszenek majd a sütőpapírral bélelt tepsiben. Teszik mindezt 180 fokon, 30 percig. Érdemes figyelni, nehogy megégjen. hiszen minden sütő másképp süt. Lehet, hogy több kell neki, lehet hogy levesebb is elég. Amikor kész, tegyük rácsra, hogy egyenletesen hűljön. Mennyei, amikor beleharapunk és épp egy megolvadt csokidarabra bukkanunk.

És ennyi :)

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr907436734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása