Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Töltelék pite kovászos uborka salátával

2015. június 16. - Heni süt neked

Ugye nem vagyok egyedül azzal a perverz ízlésemmel, hogy sokkal jobban szeretem a töltött cuccok töltelék részét, mint a húst magát? Lásd a töltött dagadót, töltött csirkecombot és a többit... Így megalkottam az önálló csodát, a töltelék pitét, ami nem más, mint a töltelék. CSAK a töltelék. Az alapanyagok a szokásosak, csak ezt egy piteformában sütöttem meg, nem valamibe bele gyömöszölve.

A köret, mert hisz ez már maga egy köret, egy könnyű saláta, egy nyáron szívemnek oly kedves kovászos uborkából. Amiből ilyenkor sosem elég...

toltelek_pite.jpg

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 4 szikkadt zsemle
  • 2 db tojás
  • 15 dkg jobb fajta kenőmájas
  • 15 dkg lepirított csiperke gomba
  • nagy csokor petrezselyem
  • só, bors, szerecsendió

a salátához:

  • 3 nagyobb darab kovászos uborka
  • 2 dl görög joghurt
  • kapor (opcionális)

Elkészítése:

kinyomkodjuk a beáztatott zsemlét, beleütjük a tojásokat, beletesszük a kenőmájast és az aprított petrezselymet, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a kevés zsiradékon megpirított apróra vágott gombát. Jók összekeverjük. Egy kikent piteformába tesszük, majd 200 fokon, 30-40 percig sütjük. Mindeközben összevágjuk apróra a kovászos uborkákat és összekeverjük a joghurttal. Borsozzuk és kaprot is szórhatunk bele. Amíg elkészül a pite, tegyük hűtőbe.

Hát ennyi, finom és könnyű ebéd, avagy vacsora...

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr307548976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása