Ha forró a levegő, melegünk van, nem igazán vágyunk enni. Ha mégis, akkor leginkább valami könnyű salátát kívánunk, ami után nem érezzük, hogy mielőbb vízszintesbe helyezhessük magunkat, megpihenve egy nehéz ebéd után, izzadva, levegőért kapkodva.
Ez a saláta könnyed és nyers. És persze nagyon egyszerű elkészíteni, hogy a lehető legkevesebb időt töltsük a konyhában. Ebédre, vacsorára igazán finom és praktikus étel, ami még egészséges is. Ha kicsit tartalmasabbá akarjuk tenni, esetleg süssünk mellé egy szelet húst. De az már kicsit melegebb történet...
Hozzávalók:
- 1 szál rebarbara
- 1 szál répa
- 1/2 fej lilahagyma
- jobb fajta almaecet
- egy csepp méz
- pár csepp olívaolaj
- só, bors
Elkészítése: apróra felkockázzuk a rebarbarát, a répát és a lilahagymát. A rebarbara fanyarságát ellensúlyozandó adjunk hozzá egy csepp (de tényleg csak egy cseppet) mézet, elég lesz ennyi, hiszen a sárgarépa édessége is ott van már. Sózzuk, borsózzuk, öntsünk rá egy kevés almaecetet és olívaolajat. Keverjük össze és már kész is az isteni salátánk, ami kellően hűsít ebben a kánikulában, főleg, ha kicsit be is hűtjük...