Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Egy egyszerű zöldborsó leves is tud mennyei lenni...

2015. július 06. - Heni süt neked

Tudom, hogy meleg van, de egy finom, zsenge zöldborsóleves langyosan, bármikor el tud csábítani. Ilyenkor bőven elég egy tál valami, nem vágyom több fogásos ebédre. Szerintem más sem. Ez az egyszerűségében oly nagyszerű leves könnyed, ízeiben nagyon gazdag, kicsit édes a zsenge borsótól és friss sárgarépától. A még teltebb ízhatás miatt belefőztem pár csirkeszárnyat, amit később megpirítva fel tudunk használni egy salátához, vagy egy ragacsos, vietnámi fűszeres csirkeszárnyat is készíthetünk belőle (ez amúgy a következő bejegyzés lesz).

nyari_zoldborso_leves.jpg

Hozzávalók:

  • 3 db csirkeszárny
  • 25 dkg zsenge zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehér répa + a zöldje
  • 1 db karalábé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors, majoranna (1 tk.)
  • chili (opcionális)

Elkészítse:

Felteszem a csirkeszárnyakat főni, amikor felforrt, leszedem a habot a tetejéről, ekkor sózom, borsozom, megszórom a majorannával. Ezután bezöldségelem, és hagyom megpuhulni mind a húst, mind a zöldségeket. Könnyű, finom ízű levest kapunk, amit megbolondíthatunk egy kis chilivel, amit belefőzünk. Én szeretem, ha pikánsan csípős a leves... Langyosan mennyei eledel...

Jó étvágyat hozzá! 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr637605202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása