Tudom, hogy meleg van, de egy finom, zsenge zöldborsóleves langyosan, bármikor el tud csábítani. Ilyenkor bőven elég egy tál valami, nem vágyom több fogásos ebédre. Szerintem más sem. Ez az egyszerűségében oly nagyszerű leves könnyed, ízeiben nagyon gazdag, kicsit édes a zsenge borsótól és friss sárgarépától. A még teltebb ízhatás miatt belefőztem pár csirkeszárnyat, amit később megpirítva fel tudunk használni egy salátához, vagy egy ragacsos, vietnámi fűszeres csirkeszárnyat is készíthetünk belőle (ez amúgy a következő bejegyzés lesz).
Hozzávalók:
- 3 db csirkeszárny
- 25 dkg zsenge zöldborsó
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehér répa + a zöldje
- 1 db karalábé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, majoranna (1 tk.)
- chili (opcionális)
Elkészítse:
Felteszem a csirkeszárnyakat főni, amikor felforrt, leszedem a habot a tetejéről, ekkor sózom, borsozom, megszórom a majorannával. Ezután bezöldségelem, és hagyom megpuhulni mind a húst, mind a zöldségeket. Könnyű, finom ízű levest kapunk, amit megbolondíthatunk egy kis chilivel, amit belefőzünk. Én szeretem, ha pikánsan csípős a leves... Langyosan mennyei eledel...
Jó étvágyat hozzá!