Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Tökös-kolbászos lecsó, palacsinta csíkokkal

2015. július 11. - Heni süt neked

Tisztázzuk az elején: nem! nem sütöttem ezért palacsintát. Lehet készen kapni (Pancake stripes), ami szárított formája a csintalan palának. A lecsó maga tényleg egy egyszerű, tökkel gazdagított, finomság lett így, rizs vagy tarhonya nélkül. Igen, tudom, a lecsó nagy, nemzeti ételeink egyike, amit szinte annyiféleképpen készítünk el, ahány család él Magyarországon. Az én verzióm nagyon basic verzió, itt is azt vallom, hogy jó alapanyag mellett szinte alig van szükség fűszerre. Így lett nekünk ez a tökéletes, mifajta lecsónk, megint egy kis csavarral... :)

tokos_lecso1.jpg

Hozzávalók:

  • 6 db tv paprika 
  • 3 db paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál szárazkolbász
  • 30 dkg tök
  • egy marék szárított palacsinta csík
  • só, bors, fűszerpaprika, chili (opcionális)
  • kevés zsiradék

Elkészítése:

a zsiradékon megdinszteljük a felaprított hagymát, sózzuk, majd rádobjuk a felkarikázott kolbászt. A felkockázott paprikát, paradicsomot, tököt és a fokhagymát rádobjuk, borssal, fűszerpaprikával megszórjuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ekkor elzárjuk alatta a gázt. Annyi levet fog engedni, hogy egy marék palacsinta csíkot beledobunk, és egy perc múlva már tálalhatjuk is. Finom, nagyon tartalmas, gyors és egyszerű. Kell ennél jobb? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr807618734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása