Tisztázzuk az elején: nem! nem sütöttem ezért palacsintát. Lehet készen kapni (Pancake stripes), ami szárított formája a csintalan palának. A lecsó maga tényleg egy egyszerű, tökkel gazdagított, finomság lett így, rizs vagy tarhonya nélkül. Igen, tudom, a lecsó nagy, nemzeti ételeink egyike, amit szinte annyiféleképpen készítünk el, ahány család él Magyarországon. Az én verzióm nagyon basic verzió, itt is azt vallom, hogy jó alapanyag mellett szinte alig van szükség fűszerre. Így lett nekünk ez a tökéletes, mifajta lecsónk, megint egy kis csavarral... :)
Hozzávalók:
- 6 db tv paprika
- 3 db paradicsom
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál szárazkolbász
- 30 dkg tök
- egy marék szárított palacsinta csík
- só, bors, fűszerpaprika, chili (opcionális)
- kevés zsiradék
Elkészítése:
a zsiradékon megdinszteljük a felaprított hagymát, sózzuk, majd rádobjuk a felkarikázott kolbászt. A felkockázott paprikát, paradicsomot, tököt és a fokhagymát rádobjuk, borssal, fűszerpaprikával megszórjuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ekkor elzárjuk alatta a gázt. Annyi levet fog engedni, hogy egy marék palacsinta csíkot beledobunk, és egy perc múlva már tálalhatjuk is. Finom, nagyon tartalmas, gyors és egyszerű. Kell ennél jobb? :)