Ha akarsz egy jót enni, akkor készítsd el ezt a zseniálisan egyszerű és fantasztikus ízbombát rejtő ételt! Az alapja a zöldség, de lehet kis hússal is gazdagítani, ahogy most én is tettem ezt jó minőségű virslivel. Igazán gyors és a mostani időjárásba passzoló tésztasalátát készíthetünk így el, amit melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatunk, mert prímán előjönnek az ízek így is, úgy is.
Hozzávalók:
- 25 dkg farfalle tészta (szerintem ehhez ez illik a legjobban)
- 1 nagyobb szál sárgarépa
- 1-1 kisebb darab színes paprika (sárga, piros, zöld kápia/kaliforniai paprika)
- 1 kis fej lilahagyma
- 4 szál virsli
- maroknyi zellerzöld
- só, szárított, őrölt chili (török fűszer), római kömény
- 0,5 dl olívaolaj
TIPP:
- használhatunk GM tésztát, így gluténmentes ételt kapunk :)
- virsli nélkül vega, míg durumtésztából vegán lesz ételünk :)
Elkészítése:
Amíg a tésztát kifőzzük sós vízben, addig az olajon megpirítjuk a vékonyra felszeletelt (én negyedbe vágtam) sárgarépát. Fontos, hogy vékonyra szeljük, hogy könnyen megpuhuljon. Sózzuk és hagyjuk pirulni a serpenyőben 5 percig, majd tegyük hozzá a karikára vágott virsliket. Újabb 5 perc után fedjük le és pároljuk további percekig, amíg apró kockára vágjuk a paprikákat. Ezután adjuk a répához, és immár fedő nélkül hagyjuk összepirulni. Összesen 2 fűszert használok, de ennyi épp elég lesz: őrölt római köményt és török szárított, füstölt chilit. Mire ide elérkezünk, már kifőtt a tésztánk is, amit hozzákeverhetjük a zöldséges alaphoz. Ha száraznak gondoljuk a végeredményt, akkor adjunk hozzá pár evőkanálnyi főzővizet! Amikor kész, adjuk hozzá nyersen(!) a felkockázott lilahagymát, és az aprított zellerzöldet. Igen, zeller zöld. Sokkal ízesebb ennél az ételnél, mint a petrezselyem, vagy a korianderzöld. Nagyon ínycsiklandó és a szemet gyönyörködtető finomságot kapunk.
Jó étvágyat hozzá! :)