Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Mediterrán tésztasaláta

2015. július 13. - Heni süt neked

Ha akarsz egy jót enni, akkor készítsd el ezt a zseniálisan egyszerű és fantasztikus ízbombát rejtő ételt! Az alapja a zöldség, de lehet kis hússal is gazdagítani, ahogy most én is tettem ezt jó minőségű virslivel. Igazán gyors és a mostani időjárásba passzoló tésztasalátát készíthetünk így el, amit melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatunk, mert prímán előjönnek az ízek így is, úgy is.

mediterran_teszta_salata.jpg

Hozzávalók:

  • 25 dkg farfalle tészta (szerintem ehhez ez illik a legjobban)
  • 1 nagyobb szál sárgarépa
  • 1-1 kisebb darab színes paprika (sárga, piros, zöld kápia/kaliforniai paprika)
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 4 szál virsli
  • maroknyi zellerzöld
  • só, szárított, őrölt chili (török fűszer), római kömény
  • 0,5 dl olívaolaj

TIPP:

  1. használhatunk GM tésztát, így gluténmentes ételt kapunk :)
  2. virsli nélkül vega, míg durumtésztából vegán lesz ételünk :)

 

Elkészítése:

Amíg a tésztát kifőzzük sós vízben, addig az olajon megpirítjuk a vékonyra felszeletelt (én negyedbe vágtam) sárgarépát. Fontos, hogy vékonyra szeljük, hogy könnyen megpuhuljon. Sózzuk és hagyjuk pirulni  a serpenyőben 5 percig, majd tegyük hozzá a karikára vágott virsliket. Újabb 5 perc után fedjük le és pároljuk további percekig, amíg apró kockára vágjuk a paprikákat. Ezután adjuk a répához, és immár fedő nélkül hagyjuk összepirulni. Összesen 2 fűszert használok, de ennyi épp elég lesz: őrölt római köményt és török szárított, füstölt chilit. Mire ide elérkezünk, már kifőtt a tésztánk is, amit hozzákeverhetjük a zöldséges alaphoz. Ha száraznak gondoljuk a végeredményt, akkor adjunk hozzá pár evőkanálnyi főzővizet!  Amikor kész, adjuk hozzá nyersen(!) a felkockázott lilahagymát, és az aprított zellerzöldet. Igen, zeller zöld. Sokkal ízesebb ennél az ételnél, mint a petrezselyem, vagy a korianderzöld. Nagyon ínycsiklandó és a szemet gyönyörködtető finomságot kapunk.

Jó étvágyat hozzá! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr57623310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása