Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Tárkonyos zöldségleves, hideg napokra

2015. augusztus 20. - Heni süt neked

LEVES! Újból eljött az ideje a melengető leveseknek, amik táplálnak, kényeztetik ízlelőbimbóinkat, felhevítik kissé lehűlt testünket. Amúgy is levesfüggő vagyok, de miután nem kedvelem az édes gyümölcsleveseket, így a hőhullám idején nélkülöznöm kellett őket. Épp ezért kapva-kaptam az alkalmon, hogy végre elkészítsek valami igazán kedvemre valót. Jó, igaz, még nem a Jókai bableves ugrott be, hanem egy savanykás (imádom),tárkonyos, aludttejes zöldségleves. Amolyan mindent bele alapon... :)

tarkonyos_zoldsegleves.jpg

Hozzávalók:

  • sárgarépa
  • fehér répa
  • karalábé
  • zöldborsó
  • cukkini
  • gomba
  • hagyma
  • olaj
  • kukoricakeményítő
  • só,bors, tárkony
  • ecet
  • aludttej

Elkészítése:

Az olajon megfuttatom a felkockázott vöröshagymát, karalábét, a felkarikázott répákat. Kicsit lepirítom, majd felöntöm alaplével, vagy vízzel. Ízesítem a fűszerekkel. Ha már kicsit megpuhultak a zöldségek, hozzáadom a szintén felkockázott cukkinit és gombát, valamint a zöldborsót. Hagyom felforrni, majd az aludttejbe keverek egy kanálnyi étkezési keményítőt és hozzáadom a leveshez. Még egyszer hagyom rottyanni és lezárom. Nem szabad tovább főzni, mert a keményítő elveszti hatását. Ízlés szerint lehet ecettel még savanykásabbá tenni (ajánlom) illetve egy kevés cukorral kicsit kihozni a só ízét!

Nagyon finom, ízletes, laktató (hiszen rengeteg zöldség van benne) egytálételt kapunk. És hát persze gyors is :)

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr977721090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása