Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Karfiolleves vajgaluskával

2015. augusztus 28. - Heni süt neked

Lehet valami nagyon finom és csábító attól, hogy csak egy egyszerű leves. Ilyen például a karfiolleves is. Semmi fakszni, semmi truváj, egy egyszerű leves finom alapanyagokból. És a vajgaluska! Hát ez a hab a tortán. Laza, könnyű, ízletes, minden harapás egy élmény... Na, ezt, ezt mindenképp próbálják ki!!!

karfiol_leves_vajgaluskaval1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 kis fej karfiol
  • 2-3 db sárgarépa
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 tojás
  • 1 tk. vaj
  • 3 púpos tk. liszt (gm lisztkeverék)
  • só, bors, majoránna, szerecsendió
  • kevés zsiradék

Elkészítése:

kevés zsiradékon enyhén megpirítom a felkarikázott sárgarépát, sózom, borsozom, majd beleteszem a rózsáira szedett karfiolt (a törzsét se dobjuk ki, azt is szeleteljük bele), valamint a hagymát is. Öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Amíg hagyjuk lassan forrni, addig elkészítjük a vajgaluskát. Egy bögrébe felütök egy tojást, beleteszem a vajat és a lisztet, sózom, borzozom, szerecsendiót reszelek bele és jól kidolgozom egy kiskanállal. Amikor már majdnem megpuhult a zöldség, akkor beleszaggatom egy teáskanállal (csak fele akkora legyen a galuska, mint a kanál, mert megdagad és túl nagy lesz különben). Forr még 5 percet a leves és kész is. Isteni :)

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr127740982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása