Mit nekem WHO jelentés. Vallom, hogy a minőségi alapanyagok és a mértékletes fogyasztás nem lehet káros. Hogy egy jól elkészített vörös hús, egy minőségi szalonna étkezésünk szerves része lehet úgy, ha az arany középút elve szerint alkalmazzuk. Vagyis nem nyakra-főre, nem tocsogós zsírban elkészítve, hanem a húsok zamatának eredetiségét meghagyva és érvényesítve, nem agyonsózva, ellenben lehetőleg friss fűszernövényeket használva készítjük el. Mert a minőségi árút élvezni kell a maga gyönyörűségében.
És akkor álljon itt egy desszert, ami (felteszem) minden férfi álma: ropogósra sült bacon barna cukorral, mézzel. Bevállalósabbak étcsokoládé krémet is kenhetnek rá. Egyszerűen mennyei. Kimondhatatlanul finom. Ezt KI KELL próbálni!
Hozzávalók:
- szeletelt bacon
- barna cukor
- méz (esetleg olvasztott étcsokoládé)
Elkészítése:
A 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük a bacon szeleteket, amiket egy sütőpapírral leterített sütőrácsra helyezünk. Megszórjuk barna cukorral. A sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sül, a cukor karamellizálódik. Tálaláskor megkenhetjük mézzel, vagy olvasztott csokoládéval.
Ezt a desszertet egy finom ragu után tudom ajánlani, mert a roppanóssága jobban érvényesül, mint ha egy sült után tálalnánk fel. Igazán egyedi, jó befejezése lehet egy vasárnapi ebédnek.
Jó étvágyat!