Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Térdre, imára! Itt a bacon desszert...

2015. november 01. - Heni süt neked

Mit nekem WHO jelentés. Vallom, hogy a minőségi alapanyagok és a mértékletes fogyasztás nem lehet káros. Hogy egy jól elkészített vörös hús, egy minőségi szalonna étkezésünk szerves része lehet úgy, ha az arany középút elve szerint alkalmazzuk. Vagyis nem nyakra-főre, nem tocsogós zsírban elkészítve, hanem a húsok zamatának eredetiségét meghagyva és érvényesítve, nem agyonsózva, ellenben lehetőleg friss fűszernövényeket használva készítjük el. Mert a minőségi árút élvezni kell a maga gyönyörűségében. 

És akkor álljon itt egy desszert, ami (felteszem) minden férfi álma: ropogósra sült bacon barna cukorral, mézzel. Bevállalósabbak étcsokoládé krémet is kenhetnek rá. Egyszerűen mennyei. Kimondhatatlanul finom. Ezt KI KELL próbálni!

karamellizalt_bacon.jpg

Hozzávalók:

  • szeletelt bacon
  • barna cukor
  • méz (esetleg olvasztott étcsokoládé)

Elkészítése:

A 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük a bacon szeleteket, amiket egy sütőpapírral leterített sütőrácsra helyezünk. Megszórjuk barna cukorral. A sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sül, a cukor karamellizálódik. Tálaláskor megkenhetjük mézzel, vagy olvasztott csokoládéval. 

Ezt a desszertet egy finom ragu után tudom ajánlani, mert a roppanóssága  jobban érvényesül, mint ha egy sült után tálalnánk fel. Igazán egyedi, jó befejezése lehet egy vasárnapi ebédnek.

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr278041092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása