Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Káposzta főzelék franciásan, húsgolyókkal

2015. május 08. - Heni süt neked

A magyar paradicsomos káposzta rántásos, cukros, sokszor a régi menzai kaját juttatja eszünkbe. Más fűszer, mint a só, nemigen van benne, maximum egy kis bors. Ez a franciás verzió sokkal könnyebb, fűszeresebb, pikánsabb. Méltó egy kipróbálásra. Egyszerűsége és nagyszerűsége,…

Tovább

Duplacsokis zabkeksz az élvezet jegyében

Nem szoktam nagyon édességet készíteni annál az egyszerű oknál fogva, hogy nem szeretem. Igen, tudom. Első rámnézésre mindenki azt gondolná. Pedig nem. Már gyerekként is jobban le lehetett venni a lábamról egy jó tepertős pogácsával, mint egy süteménnyel. Szóval, ha sütök…

Tovább

MAJDNEM TÖLTÖTT KARALÁBÉ - a gyors verzió

Azért csak majdnem, mert nincs megtöltve a karalábé. Szorított az idő és csak fél órám volt arra, hogy elkészítsem. Ha betöltöm a karalábéba a húst, akkor az lassabban fő meg, mintha kis gombócokat formázva a kis kockára vágott ropogós zöldséghez adom a fűszeres darált…

Tovább

Húspogácsa mentával és házi mustárral - egy ütős szendvics

Hadd adjak egy ütős, bár nagyon egyszerű szendvics ötletet így a hét elejére. Komplett ebéd vagy vacsora lehet ez a laktató, csupa friss alapanyagból készült étel. Igazából semmi különös, mégis ízbomba a szájban, balzsam a léleknek és a testnek egyaránt. Szokásom híven…

Tovább
süti beállítások módosítása