A magyar paradicsomos káposzta rántásos, cukros, sokszor a régi menzai kaját juttatja eszünkbe. Más fűszer, mint a só, nemigen van benne, maximum egy kis bors. Ez a franciás verzió sokkal könnyebb, fűszeresebb, pikánsabb. Méltó egy kipróbálásra. Egyszerűsége és nagyszerűsége, valamint gyors elkészítése verhetetlenné teszi. Ismét egy ötlet, amit jó szívvel ajánlok.
Hozzávalók 4 főre
- fejes káposzta – 50 dkg
- paradicsomkonzerv (kockázott) - 2 db
- kakukkfű, bazsalikom – szárított, 1-1 kiskanálnyi
- citrom – 1 db
- só, bors
- darált hús - 45 dkg
- koriander - fél cs.
- olaj
- cukor, 1 csipet
- tojás – 1 db
Elkészítés:
Felcsíkozzuk VÉKONYRA a káposztát és feltesszük főzni egy kevés olajon. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot. Fűszerezzük a kakukkfűvel és bazsalikommal. Kis citromlevet nyomunk bele és egy cseppet cukrozzuk. Puhára főzzük. Ezzel kész is a pikáns főzelékünk. Eközben összekeverjük a darált húst, tojást, aprított koriandert, sót. Borsozzuk. Kis golyókat formázunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és zsiradék nélkül sütjük meg.