Tudom, tudom. Nem egy fitness étel, de OLYAN FINOM!!! Ropogós bőrke, omlós, mégis ropogós hús, a zsír rész teljesen kisülve, épp csak aromát ad a sültnek. Kéjesen gyönyörű a szemnek, buján ízorgia az ízlelőbimbóknak és finom kielégülés a gyomornak.Na, ilyen egy jó malacsült! Kihagyhatatlan valami házi savanyúság hozzá, ami szinte feloldást ad (majdnem azt írtam, feloldozást ad) a hedonista élvezethez. Ha ajánlhatok valamit, akkor a fokhagymával töltött savanyú szilvát mondanám, mert gyönyör az a harmónia, amit a sült és ez a pikáns savanyúság alkot.
Egy jó hentes, egy jó fűszer összeállítás, türelem a sütéshez, és idő az élvezetre, amíg elfogyasztjuk egy könnyed, gyümölcsös rosé-val, vagy esetleg egy nemes vörössel.
Hozzávalók:
- 1 kg bőrös malaccsászár
- sózott citrom
- 1 zöld, hegyes paprika
- só, bors
- 1 tk. chili krém
- 2-3 fokhagyma gerezd
- kevés olívaolaj
- 2-3 ág friss kakukkfű
Elkészítése:
A hús bőrös részét jól besózom, majd megfordítom, és bekenem azzal a darabos páccal, ami a következőkből áll: darabolt sózott citrom, magjai és ere nagy részétől megszabadított hegyes paprika összevágva, a fokhagymák szétzúzva, egy kevés olívaolaj, só, bors. Bőrével lefele beleteszem egy tepsibe, amibe egy kevés olajat teszek, hogy ne égjen le. 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 30 perce, majd megfordítom és további 45 percig sütöm a bőrös felével felfele. Ezután kiveszem a sütőből, hagyom kicsit kihűlni, felszelem ujjnyi vastag szeletekre, bekenem mindkét oldalát kis chili krémmel. Visszateszem a sütőbe, és 15-15 percig ropogósra sütöm a dagadó szeleteket.
Ennyi és már élvezhetjük is munkák áldásos gyümölcsét :)