Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Csicseriborsós-paradicsomos saláta

2016. február 21. - Heni süt neked

 Vágyom a salátákra. Valószínűleg a szervezetem már érzi a tavasz leheletét. Ez a mostani sali azért még magán viseli a tél jegyeit, úgy mind a tartalmas és laktató csicseriborsó, de már kopogtat a tavasz is a kis koktélparadicsomok képében. Még mielőtt bárki szememre vetné, hogy paradicsomot használom, miközben arról papolok, hogy ilyenkor ne együk, mert íztelen, hadd jegyezzem meg,hogy vannak kivételek, amikor igen ízletes, kis picurka parikat lehet venni. Igaz nem olcsó, de hát nem kilószám vásároljuk, 10-20 dkg épp elég, hogy megédesítse egyik kedvenc tavaszváró salátámat. De nem mondtam a lényeget: 10 perc alatt elkészül, cakli-pakli! :)

Íme:

 

csicseriborsos_paradicsom_salata1.JPG

Hozzávalók:

  • 1 doboz csicseriborsó konzerv lecsöpögtetve
  • pár szem koktélparadicsom felezve
  • 5-6 db nagyon bazsalikom levél tépkedve
  • 3 gerezd fokhagyma széttörve
  • 2 ek vörösbor ecet
  • 2 ek olíva olaj
  • 1 ek méz
  • só, bors ízlés szerint
  • chili pehely (opcionálisan)

Elkészítése:

Öntsük egy tálba az összes hozzávalót, tépkedjük rá a bazsalikomot, tegyük rá a fokhagymákat szétnyomkodva, sózzuk, borsózzuk, majd öntsük rá az ecetet, mézet. Keverjük alaposan össze, hogy mindent vonjunk be az édes-savanyú öntettel. Ha szeretjük, tegyünk rá egy kevés chili pelyhet. Már kész is az ínycsiklandó, isteni salátánk, ami egy finom sült köreteként vagy önállóan ebédre vagy vacsorára is mennyei! 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1008406336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása