A klasszikus LEBBENCS leves. Ugye milyen finom? Ugye mennyire egyszerű? Ugye mennyire anyu és nagyi konyhája jut az eszünkbe róla? Ugye mennyire szeretjük? AKKOR MIÉRT FELEDTÜK EL??? Miért a hűtlenség? Hiszen olyan alapanyagok kellenek hozzá, ami szinte mindig van otthon. Nem igényel sem külön bevásárlást, sem különleges főzési tudományt, sem időt. Az otthon ízét, zamatosságát, melengető érzését nyújtja ez a leves. Egy egyszerű alföldi étel, aminek csak egy titka van: minőségi fűszerpaprika. Enélkül az egész nem ér semmit. Mondjuk az igazi, házi füstölt szalonna sem árt neki... A lényeg az, hogy készítsük el gyakrabban! Ne feledkezzünk meg róla, hiszen annyira ZSENIÁLIS egy étel a lebbencs leves!
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 szem krumpli
- 10 dkg lebbencs tészta (gm diétában Gliadino tészta)
- 1 db paradicsom
- 1 db (hegyes) paprika
- 1 ek fűszerpaprika
- só, bors
- bónusz: 1 szál füstölt kolbász
Elkészítése:
Egy lábosban olvasszuk ki a felkockázott szalonnát, majd vegyük ki. A zsiradékon pirítsuk meg a tésztát, ezt is vegyük ki, ha elkészült. A visszamaradt zsiradékon dinszteljük meg a felaprított hagymát, és ha gazdagítjuk kolbásszal, akkor azt is. Sózzuk, borsozzuk. Szórjuk meg a paprikával, tegyük bele a felkockázott burgonyát, paprikát, paradicsomot, végül öntsük fel kb. 3 liter vízzel. Hagyjuk felforrni, majd tegyük bele a pirított tésztát. Amikor megfőtt el is készültünk, hiszen a krumpli is megpuhul erre az időre. Legvégén a szalonna pörcöket tegyük bele a levesbe.
Tálaláskor egy kis csípős zöldpaprika karikákkal szórjuk meg a tetejét. Jól mutat és enyhén pikáns csípősséget ad a lebbencsnek (feltéve, ha szeretjük).
Jó étvágyat!