Hajrá magyarok! Holnap ezzel drukkolni biztos siker (a szurkolóknál tuti).
Ez a pizzacsiga 25 perc alatt elkészül és mennyeien ropogós, a sajt olvad, ahogy ráharapunk, és a különböző fűszerek miatt kellemesen friss zamatú. Egy darab kb. 3 falat. Pont jó egy pofa sörrel. Szerintem kihagyhatatlan. :)
- 1 csomag friss pizzatészta (Tante Fanny) - gm diétában Schar pizzatészta
- 9 szelet sonka
- 9 szelet sajt - lm diétában növényi sajt
- 3 kanál sűrített paradicsom
- friss bazsalikom és kakukkfű
- só, bors
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A pizzatésztát tekerjük ki (ha kicsit ragad, lisztezzük alá), és kenjük le az egészet sűrített paradicsommal. Fektessük egymás mellé a 9 szelet sonkát, majd erre a sajtot. Borsozzuk meg, majd tegyük rá a bazsalikom-, és kakukkfű leveleket. Csavarjuk fel a tésztát, majd vágjunk kb. 2 cm-es darabokat. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük le a csigákat, majd egy felvert tojással kenjük le, és egy csipet sóval szórjuk meg a tetejét.. A sütőben kb. 20-25 perc alatt ropósra sül. Éééés ennyi! :)
Melegen, hidegen egyaránt isteni!
Jó étvágyat és hajrá magyarok!!!