Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Amikor csak egy jó szendvicsre van szükség...

2016. július 09. - Heni süt neked

Van olyan, amikor egy gyors melegszendvicsre van szükség. Nem vágyunk komolyabb ételre, nem akarunk főzni, de mégis valami finomság esne igazán jól. Na, akkor ez a szendvics a megoldás. Egyszerű, krémes, variálható. Maga a tökély. Nem mondom, hogy lightos, de izében, roppanós textúrájában tökéletes. Olykor-olykor megengedhetünk magunknak egy kis kényeztetést. Kitűnő ebéd, vacsora vagy váratlan vendégek esetén a megváltás. Kihagyhatatlan. Erőssége hogy mindenki kedvére alakíthatja tartalmát. Ez most egy vega margarita típusú, sok mozzarellával, bazsalikommal és csodás paradicsomszósszal.

pizza-margherita_melegszendvics1.jpg

Hozzávalók:
  • kevés olívaolaj
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 4-5 db paradicsom
  • só, bors, csipet cukor
  • 15-20 dkg mozzarella (lehet smorza is, isteni) - lm diétában növényi sajt
  • sok friss bazsalikom levél
  • 8 szelet kenyér - gm diétában gm kenyér
  • 10 dkg puha vaj - lm diétában margarin

pizza-margherita-melegszendvics.jpg

Elkészítése:
A paradicsomok alját vágjuk be kis kereszt alakban, forrázzuk le, majd húzzuk le a héját. Ha lusták vagyunk,akkor vegyünk kockázott paradicsom konzervet vagy kész fűszeres paradicsomszószt. De figyelmeztetek mindenkit, ez sosem lesz ugyanolyan, mint a frissen készült!
Egy kisebb edényben melegítsük fel az olajat, tegyük bele az apróra vágott paradicsomot, majd nyomjuk bele a fokhagyma gerezdet, sózzuk, borsozzuk, és tegyük bele a csipet cukrot is. Folyamatosan kevergessük kb. 8-10 percig. Ez idő alatt összeforrnak az ízek, megpuhul a paradicsom.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt, míg melegszik, kenjük meg a kenyereket 2 evőkanálnyi paradicsomszósszal, tegyünk  4 szelet kenyérre a sajtszeleteket, majd végül tegyük rájuk a bazsalikom leveleket. Borítsuk össze a paradicsomos (többi) 4 szelettel. Legyen alul a sajtos szelet, majd kenjük meg egy kis vajjal a szendvicsek tetejét, sózzuk, borsozzuk, majd a már forró serpenyőbe tesszük a vajas felével. Kissé nyomjuk le egy fordító lapáttal, és 3-4 perc után kenjük meg vajjal a másik, most fent lévő tetejét és fordítsuk meg a serpenyőben. Ezen a oldalon már elég 2-3 perc a szendvics megpirításához, a sajt folyós állagához.
És kész is! 4 nagy szendvicset kapunk, amit félbevágva, azonnal tálalunk. 
A metódus mindig ugyanaz, a szendvics tartalma és fűszerezése viszont ízlés szerint változhat. Sonkával, szalámival, hallal, kolbásszal, sült hússal, húspogácsával, csirkével, maradék húsokkal, fokhagymával, mustárral, majonézzel, kakukkfűvel, zsályával, akármivel. Csak a sajt az állandó benne. 
Hideg sörrel, hűs fröccsel kihagyhatatlan!
Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr158869982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

éhes srác 2016.07.09. 12:36:46

woow jól néz ki, kipróbálom!
süti beállítások módosítása