Leszögezem: imádok piacolni! Több dolog miatt is (hangulat, vásárlás élménye, kínálat bősége), de leginkább amiatt a kis csodák miatt, amit fellelhetünk egy-egy bevásárlás során. Mint például a gyönyörű színes répák, amiket most lőttem a Lehelen. Lila, sárga, rózsaszín és piros. Most épp ezek voltak, de úgy hiszem ez a kínálat mindig fix alapja. Bevallom egyből szerelmes lettem beléjük. Azonnal jött is az ötlet, hogy ebből egy különlegesen fűszerezett meleg salátát fogok készíteni. (Megjegyzem, hogy nem bírtam otthagyni a kis kerek tököket, amiket hamarosan megtöltök, természetesen arról is hírt adok).
Hozzávalók:
- 4 db különböző színű répa
- 1 ek olívaolaj
- só, bors, kakukkfű
- 1 tk. 7 fűszerkeverék (arab)
- 1 tk. mangó por
- fél citrom leve
Ajánlom mindenki figyelmébe a mangó port, mert kitűnő fűszere minden pikáns ételnek.
Elkészítése:
Elkészítése:
Vékonyra szeleteljük fel (én szeletelővel készítettem), majd kevés olívaolajon, egy serpenyőben kicsit lepirítjuk, hozzáadjuk a fűszerkeveréket, a mangó port, sózzuk,borsozzuk. Keverjük jól össze, majd öntsük fel 1 dl vízzel. Fedjük le és hagyjuk, hogy közepes lángon a répák puhuljanak, és a fűszerek végezzék a dolgukat, vagyis érjenek össze az ízek. Ne főzzük teljesen puhára, hagyjuk, hogy a répa természetes íze és textúrája érvényesüljön! Vegyük le a fedőt és hagyjuk, hogy elpárologjon a maradék nedvesség is. Tálaláskor csavarjunk rá egy kevés citromlevet és szórjuk meg friss kakukkfűvel.
Kitűnő önálló saláta, de köretként is zseniális húsokhoz, halakhoz egyaránt.