Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Padlizsán gazdagon

2016. szeptember 03. - Heni süt neked

A piacokon ott mosolyog ránk a sok beérett zöldség. A kápia paprika harsány vöröse, a padlizsán mély lilája, a paradicsom teltsége, a hagyma borostyán színe és a fokhagyma szűzi fehére. Nem lehet nekik ellenállni. Na de ki akarna? Gyorsan beszereztem mindenből egy jó adaggal. Akkor még nem tudtam, hogy mi lesz belőle, csak elcsábultam. Aztán itthon megfogalmazódott a padlizsánkrém ötlete, de tudtam, hogy most nem a megszokott, klasszikus verziót készítem el (egész nyáron készült belőle jócskán, hiszen imádjuk), hanem egy gazdag, bővített változatát. Hát így született meg ez a recept.

Csak ajánlani tudom!

padlizsan_gazdagon2.jpg

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán (kisebb, tömör)
  • 2 db kápia paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • só, bors
  • 1,5 dl olívaolaj 
  • 1 tk. (füstölt) fűszerpaprika
  • 1 db chili paprika

 

padlizsan_gazdagon1.JPG

 Elkészítése:

Hevítsük fel az olívaolajat. A felkockázott hagymát öntsük bele. Soknak fog tűnni, de hidd el, így lesz jó! Ha már kellemesen megpirult, adjuk hozzá a felaprított fokhagymákat is. Ezután következik a héjastúl, kisebb darabokra felvágott padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk és kevergetés mellett pirítsuk össze és főzzük puhára. A kápiákat szintén aprítsuk fel (kb. 2x2 cm-re), adjuk a már lassan krémes hagymás padlizsánhoz. A paradicsom ideje is eljött, tegyük ezt is bele. Aki szereti a pikáns ízeket,az mindenképpen vágjon bele egy chili paprikát is. Ha nem akarjuk nagyon erősre, akkor kaparjuk ki a magjait! Sűrű kevergetés mellett főzzük addig, amíg a paprikai is megpuhul, de nem esik még szét! A legvégén tegyük bele a füstölt fűszerpaprikát. Ez az íz teszi fel a koronát az egészre. Pont olyan lesz, mintha faszénen sültek volna a padlizsánok és a paprikák.Az eredmény nem csak finom, de a szemnek is káprázatos, ahogy a színek keverednek és megbújnak együtt.

A legfinomabb pirítóssal, de friss magos rozskenyérrel, vagy akár tésztához adva is mennyei.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1811672468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása