A nedves, hideg, őszi időkben vágyjuk a laza, könnyed, de mégis tartalmas melengető ételeket. Na, ez pont ilyen! A cékla földes íze, a balzsamecet selymessége,a méz mély édessége, a rozmaring kellemesen domináns friss fűszeressége együtt egy igazán mennyei salátát (?), köretet (?), egytálételt(?) eredményez. Összesütve ezeket a finomságokat kihagyhatatlan ízbombát kapunk úgy, hogy igazából ez a bomba nem robban, hanem csendesen elringat, suttog és kényeztet. Kipróbálásra erősen ajánlott.
Hozzávalók:
- 4 db közepes cékla (a közepes darabok mindig a legízletesebbek a zöldségeknél)
- 1 ek olíva olaj
- só, bors
- 2 szál rozmaring
- 1 ek méz / juharszirup /ageve szirup
- 1 ek balzsamecet
Elkészítése:
A céklát hámozzuk meg és kockázzuk fel. Ajánlott a gumikesztyű használata, különben nagyon befogja a kezünk.Tegyük egy tálba és öntözzük meg az olajjal, sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a mézet, a balzsamecetet és végül a rozmaringot. Keverjük alaposan össze őket. Legvégül öntsük egy kisebb méretű tepsibe és tegyük a sütőbe és 220 fokon 40-50 percig süssük.
Az eredmény magáért beszél: karamellizált, puha, de mégis ropogós, kellemesen fűszeres, édes-sós-savanyú, isteni céklát kapunk. Tessék kipróbálni! :)
Jó étvágyat hozzá!