Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Mert a házi libatöpörtyűnél nincs is jobb...

2016. december 10. - Heni süt neked

Van, amit egyszerűen nem lehet pótolni, helyettesíteni. A házi friss, meleg, ropogós libatöpörtyű, ami csak úgy omlik szét a szájban, amihez a foszlós kenyér dukál és némi savanyúság, hogy könnyítse a zsíros, ámde mégis mennyei kisült kockák nehézségét, na az pont ilyen. És ez az, amit mindenkinek ki kell próbálnia. Az ára príma, az elkészítése egyszerű, az íze leírhatatlan. Tehát: SÜTÉSRE FEL! 

libatopi3.jpg

Hozzávalók:

  • 2 kg bőrös libaháj
  • 2 dl víz

libatopi.jpg

Elkészítése:

Egy vastagfalú lábasba tegyük bele a nagyobb (kb. 3x3 cm) kockára vágott libahájat. Sózzuk, majd öntsük fel vízzel és először nagy, majd miután kezd kiolvadni a zsír, közepes lángon süssük tovább, és NE fedjük le!. Így a víz lassan elpárolog, viszont az elején segít, hogy ne égjen le a bőrös háj. Mire már nincs benne víz, kisül a zsír nagyja, addigra már csak ropogós, szép aranybarnára kell kisütnünk a kockákat. Szedjük ki szűrővel, csöpögtessük le! A zsírt, miután langyosra hűlt, töltsük üvegbe, vagy tárolóedénybe. A hűtőben vagy egyéb hideg helyen (kamra, pince) nagyon sokáig eláll. Ezzel a legjobb sütni. Az olívaolaj méltó ellenfele. Azzal inkább salátázzunk, főzzünk.

 Tipp: Fogyasztásnál ne legyünk mohók, habár nagyon eteti magát. De megüli a gyomrunkat. Inkább többször csipegessünk belőle! 

libatopi1.jpg

Az eredmény igazán önmagáért beszél... Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3112031917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2016.12.10. 18:02:33

Csak szórakozom. „a házi libatöpörtyűnél nincs is jobb...”. De lehet, hogy ugyanolyan jó van, a házi kacsatöpörtyű. Egy dolog kimaradt, mikor leszűröd, érdemes egy kanál hátuljával egy kicsit kinyomkodni. De egyébként szuper, igen.
süti beállítások módosítása