Egyszerűsége lenyűgöző, zamata csodás, alapanyagai könnyen beszerezhetőek. A második számú szilveszteri tipp ez a pástétom, ami mindenki kedvence lesz a partin. Ugyanis ez az krém, ami intenzív ízével, lágy és selymes állagával elvarázsol. Krékerre, bagett szeletekre vagy épp kiflikarikákra kenve tökéletes. Olykor feldobom még egy kis kecskesajttal, amit a pástétom alá kenek. Kihagyhatatlan, megkerülhetetlen ízbomba egy spicces éjszakán... :)
Hozzávalók:
- 1 nagy maroknyi magozott fekete (száraz) olívabogyó
- 2 evőkanál kapribogyó - opcionális
- 1 kis gerezd fokhagyma - opcionális
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- 2 ág friss, vagy 1 tk szárított kakukkfű/rozmaring
- 3-4 levél bazsalikom
Elkészítése:
Robotgéppel aprítsuk össze az egészet, krémesítsük, de azért hagyjunk benne darabokat, amire jó lesz ráharapni! Erre mondják, hogy olyan rusztikusra készítsük :) És ennyi!
Mindennel együtt 5 perc és kész! Ahogy említettem, vállalkozó kedvűek kecskesajttal is megbolondíthatják.
Jó étvágyat!