Kihagyhatatlan újévi étel a lencse. Hiszen ki ne szeretne gazdag és szép lenni. A hagyományok szerint ugyanis ez a kettő minimum garantált, ha a kellő időben, azaz január elsején ebből a hüvelyesből eszünk. És valljuk be,finom is. Nagyon sokféleképpen el lehet készíteni. Nem csak leves és/vagy főzelék a megfelelő fogyasztási módja a lencsének. Hanem például saláta formájában is. Az alap saláta, amit mindenki ismer, egy hagymás, ecetes fajta. Na, ez most nem olyan. Ez egy libanoni lencsesaláta. De nyugi, nincs benne semmi fura hozzávaló. Csak más. Van benne például sok petrezselyem és menta. Ettől könnyű és nagyon ízletes. Ebben a kajakómás időszakban, karácsony után, kimondottan jólesik egy laza, könnyed étellel nyitni az új esztendőt. Legyen boldog, szép, nevetős évünk. Ránk fér!
Üdv, 2017! Már vártunk...
Hozzávalók:
- 1 csésze lencse - vagy ne adj isten konzerv
- 6 ek olívolaj
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3 ek citromlé
- 1tk őrölt édeskömény
- egy csipet őrölt szegfűbors
- 1 cs. petrezselyem
- 1 cs. friss menta
- 1-2 babérlevél
- só, bors
- chilipehely - opcionális
Elkészítése: