Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Egy dekadens sütemény, a borított almás

2016. április 01. - Heni süt neked

 Alma. Lassan véget ér a szezonja, és felváltja a friss, üde eper, málna, és egyéb várva várt gyümölcs. De addig is amíg ez nem következik be, amíg aranyárban vannak és valljuk be nem is túl ízesek a primőr gyümölcsök, jó szívvel ajánlom ezt  a csodás és nagyon egyszerű borított almást. Minden…

Tovább

Az újrahasznosítás királynője, a sonkás-sajtos rétes

Mert ugye ott az sok megmaradt sonka, tarja (kinek mi), ami már a könyökünkön jön ki. Igen ám, de mi van akkor, ha újraélesztjük ezt a technikai halottat, és új köntösben, melegen, ropogós bundában, enyhén nyúlós, olvadt sajttal megbolondítva kínáljuk tálalásra??? Ugye, hogy már sokkal jobban…

Tovább

Tavaszi ecetes saláta sonkával

avagy mit kezdjünk a csodás maradékokkal?

És ha még mindig van a húsvéti sonkából :) Amikor túl vagyunk az ünnepeken, a nagy evészeteken, és már rá se akarunk gondolni kajára, főleg nem tojásra és sonkára. Amikor kinyitjuk a hűtőt és ott figyelnek a megmaradt retkek, uborkák már majdnem szottyadásnak indulva, de még tartva magukat, na…

Tovább
süti beállítások módosítása