Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Ribizlis morzsás lepény

avagy a nyár üdesége egy sütiben

2016. július 24. - Heni süt neked

Szeretem a ribizli fanyarságát. Szeretem, ahogy a szemek szétpukkannak a számban, mint annak idején a Limo. Ez a süti egyszerre savanykás és finom édes, ropogós és omlós. Olyan, amit bármikor, bárhol szívesen elfogyasztok. Az összetétele és az elkészítése pofonegyszerű, az eredmény csodás és magáért…

Tovább

Tejfölös juhtúró pitával...

avagy a sztrapacska íz előhívása

Ma egyszerűen megőrültem volna egy jó sztrapacskáért. Nem tudom mi volt velem, de országomat egy adagért... De aztán győzött a kényelem, a lustaság, mondván: kinek van kedve krumplis nokedlit szaggatni??? Viszont az íz ott motoszkált a számban vagyis inkább az agyamban, az emlékeim között, nagyon…

Tovább

Marokkói raguleves

Egy sűrű levesről beszélünk. Sűrűjét a sok zöldségből, a házi csirke húsától és a rengeteg fűszertől nyeri. Semmi felesleges töltelékanyag nincs benne, tehát nincs rántva, habarva, semmi. Igazából ez az én szüleményem, és azért neveztem marokkóinak, mert olyan ízesítőket használtam benne, ami az…

Tovább

Mit (t)együnk Indiában? Utazási, étkezési tippek

India több szempontból is a sokszínűség országa, és ez a fajta izgalmasság nem csak turisztikai vonzerejére, de konyhaművészetére is erősen jellemző. Területe iránt egyre többen érdeklődnek idegenforgalmi szempontból, de fenséges gasztronómiája is meghódította már a világot. Tartományonként ugyan…

Tovább
süti beállítások módosítása