Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Rakott krumpli, másképp

2017. január 02. - Heni süt neked

Más. Nem nagyon. Kicsit. Nem kolbásszal készül, hanem pirított bacon kockákkal. Póréhagyma karikákkal van gazdagítva. Ropogósságát a mungóbab csírától kapja. No és a zsemlemorzsával megszórt tejfölös cucctól a tetején. Picit más így, és ha kihagyjuk a bacont, akkor egy tökéletes vega ételt kapunk. Szerintem érdemes kipróbálni, mert igazán gazdag, testes ízvilágú finomság az eredmény.

Hozzávalók:

  • 5 db héjában főtt krumpli
  • 20 dkg bacon
  • 4 db főtt tojás
  • 1 db póréhagyma fehér része
  • 1 db mungóbab csíra (10 dkg)
  • 0,5 l tejföl - lm diétában lm tejföl (Spar - olcsó és finom)
  • só, bors
  • 2 ek zsemlemorzsa - gm diétában a maradék gm kenyerünket aprítsuk fel robotgépben
  • kevés olaj a jénai kiolajozásához

Elkészítése:

Egy tűzálló tálat kenjünk ki vékonyan olajjal. Fektessük az aljára a felszeletelt főtt krumpli felét. Szórjuk rá a vékonyan felszeletelt póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk. Szórjuk meg az előre kisütött bacon kockák felével (a kisült zsiradékot tegyük félre, jól jön még!), tegyük rá a tejföl felét, kenjük szét. Most jön a mungóbab csíra, arra a felszeletelt tojások, ismét egy kis só, bors. Jöhet a bacon másik fele. Fedjük le az egészet a maradék krumpli karikákkal, öntözzük meg a bacon kisült zsírjával, de csínján vele, csak ízesítünk, nem akarjuk, hogy tocsogjon a zsírban. Az egészet öntözzük meg a maradék tejföllel, és szórjuk meg 2 evőkanálnyi zsemlemorzsával. Tegyük a sütőbe 200 fokra és süssük 30-40 percig, amíg jól megpirul a teteje ropogósra. Az ízek ennyi idő alatt összeérnek. A csírától ress lesz, a bacontól ízletes, a tejföltől selymesen krémes. 

Tálaláskor szárított paradicsomot csíkoztam rá, de ez tényleg csak hab a tortán...

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9911998840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása