Más. Nem nagyon. Kicsit. Nem kolbásszal készül, hanem pirított bacon kockákkal. Póréhagyma karikákkal van gazdagítva. Ropogósságát a mungóbab csírától kapja. No és a zsemlemorzsával megszórt tejfölös cucctól a tetején. Picit más így, és ha kihagyjuk a bacont, akkor egy tökéletes vega ételt kapunk. Szerintem érdemes kipróbálni, mert igazán gazdag, testes ízvilágú finomság az eredmény.
Hozzávalók:
- 5 db héjában főtt krumpli
- 20 dkg bacon
- 4 db főtt tojás
- 1 db póréhagyma fehér része
- 1 db mungóbab csíra (10 dkg)
- 0,5 l tejföl - lm diétában lm tejföl (Spar - olcsó és finom)
- só, bors
- 2 ek zsemlemorzsa - gm diétában a maradék gm kenyerünket aprítsuk fel robotgépben
- kevés olaj a jénai kiolajozásához
Elkészítése:
Egy tűzálló tálat kenjünk ki vékonyan olajjal. Fektessük az aljára a felszeletelt főtt krumpli felét. Szórjuk rá a vékonyan felszeletelt póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk. Szórjuk meg az előre kisütött bacon kockák felével (a kisült zsiradékot tegyük félre, jól jön még!), tegyük rá a tejföl felét, kenjük szét. Most jön a mungóbab csíra, arra a felszeletelt tojások, ismét egy kis só, bors. Jöhet a bacon másik fele. Fedjük le az egészet a maradék krumpli karikákkal, öntözzük meg a bacon kisült zsírjával, de csínján vele, csak ízesítünk, nem akarjuk, hogy tocsogjon a zsírban. Az egészet öntözzük meg a maradék tejföllel, és szórjuk meg 2 evőkanálnyi zsemlemorzsával. Tegyük a sütőbe 200 fokra és süssük 30-40 percig, amíg jól megpirul a teteje ropogósra. Az ízek ennyi idő alatt összeérnek. A csírától ress lesz, a bacontól ízletes, a tejföltől selymesen krémes.
Tálaláskor szárított paradicsomot csíkoztam rá, de ez tényleg csak hab a tortán...
Jó étvágyat!