Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Coleslaw, avagy egy finom káposztasaláta

2017. január 17. - Heni süt neked

Mi, magyarok először a KFC-ben kóstolhattuk meg ezt a finomságot, és azt hiszem joggal mondhatom, azonnal megszerettük. Miután jómagam nem vagyok nagy gyorsétterembe járó valaki, sőt kimondottan kerülöm (na nem sznobériából, egyszerűen nem kedvelem a hamburgert), így inkább azóta is magam készítem el. Bár én nem majonézből, hanem a könnyedebb joghurt és házi majonéz light keverékkel, ami így könnyedebbé teszi. Az egész nagyon egyszerű. De lássuk csak:

coleslaw1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 kis fej fejeskáposzta
  • fél db lilahagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 dl görög joghurt - lm diétában lm joghurt
  • 2 ek házi majonéz light
  • só, bors
  • csepp citromlé
  • kevés cukor -  vagy eritrit

coleslaw2.jpg

Elkészítése:

Házi light majonéz: 1 tojássárgáját, 1 ek mustárt és 4 ek olajat kezdjünk el a tojássárgájával kikeverni, ugyan úgy cseppenként, mint az eredetit. A fűszerezése is az olajoshoz verzióhoz hasonló.

Reszeljük le csíkokra (vagy vékonyan szeleteljük fel) a káposztát és a répát. Sózzuk le és hagyjuk kicsit összetöppedni, kb. egy félórát. Így nyers marad, mégis kissé puhább lesz így. Keverjük össze a joghurttal és a majonézzel, fűszerezzük, majd facsarjunk rá kevés citromlevet. Keverjük össze az egészet, majd tegyük be a hűtőbe, ahol aztán egy éjszaka (vagy legalább 1-2 óra) alatt összeérnek az ízek. Kész is. Ennyi. Hát nem jobb, ha mi készítjük el? Olcsóbb is és pontosan tudjuk mi van benne.

Kitűnő köret sültekhez, rántott húsokhoz, zöldségekhez, de a grillezett cuccoknak is nagy barátja. :)

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2512127887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A fickó 2017.01.17. 13:43:19

Egyszer próbáld ki tárkonyecettel, vagy borecettel és némi friss tárkonnyal, kevéske chili pehellyel. Cukor helyett mézzel. Ha szereted a színeket, akkor a répa lehet lila, nagyon jó színe lesz így a salinak. Persze a káposzta is levet vörös, csak az szerintem ízben már jobban elviszi a megszokottól. :)
süti beállítások módosítása