Mi, magyarok először a KFC-ben kóstolhattuk meg ezt a finomságot, és azt hiszem joggal mondhatom, azonnal megszerettük. Miután jómagam nem vagyok nagy gyorsétterembe járó valaki, sőt kimondottan kerülöm (na nem sznobériából, egyszerűen nem kedvelem a hamburgert), így inkább azóta is magam készítem el. Bár én nem majonézből, hanem a könnyedebb joghurt és házi majonéz light keverékkel, ami így könnyedebbé teszi. Az egész nagyon egyszerű. De lássuk csak:
Hozzávalók:
- 1 kis fej fejeskáposzta
- fél db lilahagyma
- 1 szál sárgarépa
- 2 dl görög joghurt - lm diétában lm joghurt
- 2 ek házi majonéz light
- só, bors
- csepp citromlé
- kevés cukor - vagy eritrit
Elkészítése:
Házi light majonéz: 1 tojássárgáját, 1 ek mustárt és 4 ek olajat kezdjünk el a tojássárgájával kikeverni, ugyan úgy cseppenként, mint az eredetit. A fűszerezése is az olajoshoz verzióhoz hasonló.
Reszeljük le csíkokra (vagy vékonyan szeleteljük fel) a káposztát és a répát. Sózzuk le és hagyjuk kicsit összetöppedni, kb. egy félórát. Így nyers marad, mégis kissé puhább lesz így. Keverjük össze a joghurttal és a majonézzel, fűszerezzük, majd facsarjunk rá kevés citromlevet. Keverjük össze az egészet, majd tegyük be a hűtőbe, ahol aztán egy éjszaka (vagy legalább 1-2 óra) alatt összeérnek az ízek. Kész is. Ennyi. Hát nem jobb, ha mi készítjük el? Olcsóbb is és pontosan tudjuk mi van benne.
Kitűnő köret sültekhez, rántott húsokhoz, zöldségekhez, de a grillezett cuccoknak is nagy barátja. :)
Jó étvágyat!