Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sertés borda BBQ szószban és barna sörben sütve

2017. március 18. - Heni süt neked

Fűszeres. Pikáns. Ragacsos. Mennyei. Tulajdonképpen elég lenne ennyit írnom, mert ez a 4 szó tükrözi a legjobban azt, hogy mitől olyan fantasztikus ez a sült borda. Pont olyan, mint amit az amerikai főzős műsorokban látni. Jó, ez sertés és olyan magyar módra van vágva, de azért ez pont az a borda, amitől ragad mind a 10 ujjunk és amit nem lehet szépen enni... 

Szétomlik a szánkban, egyszerre sós, csípős, picit édes és kellően fűszeres. Érződik a barna sör karamellizált malátájának enyhe kesernyéssége. 5 alapanyag, két és fél óra sütés. Ennyi. Semmi flanc, semmi bonyolult hozzávaló, csak a hús és te. :) Jó csapat lesztek, hidd el. Te törődsz vele, ő pedig meghálálja. Azzal, hogy olyan ízharmóniát hoz össze a sütőben, amiről csak álmodtál eddig. 

bbq_borda1.jpg

Hozzávalók:

  • 1- 1,5 kg sertés oldalas
  • fél üveg BBQ szósz
  • 0,2 l barna sör
  • 4-5 db (közepes) krumpli
  • petrezselyem vagy koriander - opcionális

 

bbq_borda2.jpg

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

Egy (öntött vas) edénybe tedd bele a feldarabolt (1 csontnyira) és besózott oldalast. Szépen helyezd el egymás mellé a hús csíkokat, a negyedelt, HÉJAS krumpit, majd öntsd rá a BBQ szószt. Kend el rajtuk egyenletesen, hogy mindenhol befedje, jó vastagon. A sört oldalról (hogy ne mossa le a szószt) öntsd az edénybe. Majd fedd le a tetejével az edényt és told be a sütőbe 2 órára. Ezután vedd le a fedőt és további fél óráig pirítsd meg a húst. 

bbq_borda.jpg

Tálaláskor szórjuk meg egy csomag korianderrel vagy petrezselyemmel, ki melyiket szereti.

Ne ijedj meg, az a feketének tűnő valami nem azt jelenti, hogy megégett. A BBQ szósz karamellizálódott. És ettől is lesz olyan csodás íze.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr512287477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása