Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

10 perces spenótos-parmezános bableves

2017. március 22. - Heni süt neked

Leves függő vagyok. Nincs mese. Szeretem a változatosságukat. Azt, hogy épp annyira rá tudok kattani egy csurgatott tojásleves egyszerűségére, mint egy tartalmas gulyásra. Egy jó leves jöhet hússal, zöldséggel, de akár csak köménymaggal és pirított kenyérkockákkal. Nem tudok és nem is akarok különbséget tenni rajongásom tárgyai között, MINDET imádom. De ha lehet most egy kicsit kivételezni, akkor bevallom, hogy ez a spenótos-parmezános bableves nem csak amiatt favorit, mert 10 perc alatt elkészül, hanem amiatt is, hogy egyszerűsége mellett tartalmas, friss, ízekben gazdag. Egy rohanós hétköznap vagy szombaton délben, amikor se idő, se kedv nincs hosszas főzőcskézésekre, akkor tökéletes megoldás ez a kis csoda. Ez a leves azok közül való, amit egy hosszú és kemény nap után is örömmel fogyasztasz el a családdal. 

spenotos-parmezanos_bableves1.jpg

Hozzávalók 4 főre:

  • 3 doboz jó minőségű fehérbab konzerv 
  • 2 doboz baby spenót 
  • 10 dkg parmezán
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej hagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 2 liter alaplé vagy víz
  • 1 doboz darabolt paradicsomkonzerv
  • 1 csapott ek cukor vagy vmilyen édesítő
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk oregano
  • 1 tk rozmaring
  • só, bors
  • 1 ek olívaolaj

 spenotos-parmezanos_bableves.jpg

Elkészítése:

Szinte hallom, ahogy többen felhorkannak, hogy KONZERV???? IGEN! Igenis használhatunk jó minőségű konzerveket. A hangsúly a jó minőségen van. Azon túl, hogy megkönnyíti az életünket, sok más előnye is van. Például olyankor, amikor a paradicsom ízetlen, mert nincs szezonja, tökéletes megoldás az érett, ízes paradicsomkonzerv. Vagy itt van a bab, ami lényegesen lerövidíti a főzés idejét, ha konzervet használunk. Természetesen egy babgulyást biztos nem fogok konzervből készíteni, de az egy olyan étel, ami megkívánja a rá szánt időt, és ezt mi pontosan tudjuk!

Na, de térjünk a lényegre! 

Egy lábosban hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a felkockázott hagymát és 6-8 (!) fokhagymát. Igen, kell ennyi, egyrészt a spenót országos cimborája, másrészt egy ilyen olaszos leves szinte kiált a nagyobb mennyiségű fokhagymáért. Ha megdinsztelődött a hagyma, adjuk hozzá a babot (lé nélkül), a paradicsomot (lével), szórjuk meg egy kis cukorral, sózzuk, borsozzuk. Tegyük bele a fűszereket, a parmezán 3/4 részét, majd öntsük fel az alaplével. Forraljuk fel, majd vegyük takarékra és 5 percig főzzük össze az ízeket. Az utolsó pár percben adjuk hozzá a baby spenótot, keverjük össze, és már el is zárhatjuk alatta a lángot. Kész is. 

Tálaláskor szórjuk meg a maradék parmezánnal frissiben :)

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9312327213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása