Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Még egy indiai leves csoda

2017. május 09. - Heni süt neked

Még egy csodás, tartalmas, krémes indiai leves. Előnye, hogy bár karakteres fűszereket használunk, mégsem érezzük úgy, hogy ránk telepednének az erős aromák. Amilyen krémes, olyan selymesen fűszeres ez is. Állagát tekintve inkább főzelék - a hazai viszonyokat tekintve -, de ha ez valakit zavar, természetesen készítheti több alaplével, úgymond felhúzhatjuk. Bevallom én ezt az eredeti verziót kedvelem. Önálló, egytál ételként szoktam kezelni, utána maximum egy könnyű desszertet vagy gyümölcsöt kínálok.

Nagy előnye, hogy ezt a tradicionális indiai curry-s levest 30 perc alatt el lehet készíteni.

Különlegessége, hogy a zöldségek és fűszerek mellett csirke és alma az alapanyaga. Mennyei párosítás, meglátjátok! :)

meg_egy_indiai_leves1.jpg

Hozzávalók:

  • 2 ek vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb répa
  • 2 szál zellerszár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 4 csirke felsőcom
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk kurkuma
  • 1 ek curry fűszerkeverék
  • 1 ek liszt - gm diétában riszliszt
  • 1,5 l csirke vagy zöldség alaplé
  • 1/2 csésze rizs
  • 1 konzerv NEM édesített, natúr kókusztej
  • 2 kisebb zöldalma 
  • 1 cs. petrezselyem

meg_egy_indiai_leves.jpg

Elkészítése:

Egy lábosban melegítsünk fel vajat, majd tegyük bele a felkockázott hagymát, répát és szárzellert. Ha tudjuk, tegyük ezt nagyjából egyforma méretűre, így lesz mutatós a levesben. Kicsit pirítsuk össze, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Most jöhet a kicsontozott és bőrétől megszabadított csirke felsőcomb. Szeretem ezt használni, sokkal teltebb íze és szaftosabb állaga van, mint a csirkemellnek. Pirítsuk tovább együtt, sózzuk, borsozzuk, majd jöhetnek a fűszerek. Szórjuk meg a liszttel. Majd öntsük fel a hús vagy zöldség alaplével. Tegyük bele a rizst, majd a kókusztejet. Főzzük össze kb. 20 percig, vagy amíg a rizs és a hús megpuhul. Ekkor vegyük ki a csirkecombokat, vágjuk száljaira. Kockázzuk fel a kemény almát (zöldalma a legjobb a keménysége és a pikáns savanyúsága miatt). Tegyük bele a már elkészült levesbe a húst és az almát, majd keverjük össze és egy utolsót rottyantsunk rajta (ez kb. 5 perc). Kész is vagyunk!

Tálaláskor szórjuk meg friss vágott petrezselyemmel és ha kívánjuk, még egy kis kókusztejjel. Ennyi!

Jó étvágyat!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1412391349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eddmegamitfőztem · eddmegamitfoztem.blog.hu 2017.05.13. 09:58:00

Imádom a tartalmas leveseket és ez a recept nagyon jónak tűnik,kipróbálom!
süti beállítások módosítása