Ebben a hirtelen ránk szakadt hűvösebb időben igazán melengető érzés egy csuda finom pitébe beleharapni. Egy selymes, mámorító barackos-áfonyás pitébe, ami ízorgia, ha figyelembe vesszük a barack szaftos, puha ínycsiklandó ízét, a fahéj fűszerességét, az áfonya édes-savanykás kellemességét és a barna cukor karamelles aromáját. Az elkészítése pofonegyszerű, az eredmény fenomenális, a siker garantált. És hát látványnak se kutya :)
Buzdítok mindenkit, hogy készítse el, mert kevés kellemesebb dolgot tudok elképzelni annál, mint hogy a sütő melegében eszegessük ezt a kényeztető finomságot!
Hozzávalók:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
- 1 csomag édes linzertészta (pl. Tante Fanny) - gm diétában pl. Mester leveles tészta
- 1 tojás
- 25 dkg héj nélküli mandula
- 1 tk őrölt fahéj
- 20 dkg áfonya
- 1-2 db barack
- 15 dkg barna cukor
- 10 dkg vaj vagy margarin
Elkészítése:
A mandulát, 7 dkg vajat és 5 dkg cukrot tegyük aprítógépbe és mixeljük addig, amíg krémes állaga nem lesz.
Vajazzunk ki egy piteformát a maradék vajjal és terítsük rá a tésztát úgy, hogy bőven túl nyúljon rajta. Kenjük meg a mandulakrémmel, majd szórjuk meg az áfonyával, végül szeleteljük rá a barackokat. Hajtsuk vissza a lelógó tésztát és kenjük le a felvert tojással. Szórjuk meg a tészta széleit és a gyümölcsöket a fahéjjal és a maradék cukorral, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 40 percre.
Ha elkészült és szép aranybarna lett a tészta és karamellizálódott a cukor a barackszeleteken, akkor kis pihentetés után már szeletelhetjük is. Hogy a nyarat visszaidézzük, egy gombóc vanília fagylalttal is tálalhatjuk :)
Jó étvágyat!