Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Ananászos kolbász falatkák

2017. október 07. - Heni süt neked

Ideális vendégváró? Csábító falatkák esti tévézéshez? Öncélú kényeztetés csakúgy alapon? IGEN! A pillanatok alatt elkészülő falatkák izgalmas  édes-sós ízkombinációja bárkinek a kedvence lehet. Tipikusan a semmi extra, ámde mennyei kategória. Nagy veszélye azonban, hogy nehéz abbahagyni. De szerintem örömmel vállaljuk a veszélyt ebben az esetben. 

Van egy titok, amire érdemes odafigyelni a siker érdekében: csakis, kizárólag jó minőségű grillkolbászt vásároljunk! Ne legyen zsíros, ámde annál ízesebb, fűszeresebb! Azt ajánlom, hogy olyan hentesnél vásároljuk, ahol ügyelnek a minőségre, sőt egyre több helyen már saját maguk készítik a kolbászokat. Ha ilyen árut veszünk, az ínycsiklandó eredmény garantált!

ananaszos_kolbasz_falatkak.jpg

Hozzávalók:

  • 3 pár grill kolbász
  • friss vagy konzerv ananász szeletek
  • 3 ek szójaszósz - gm-ben is van már!
  • 1 ek édes chili szósz
  • 1 ek méz
  • 1 ek ananászlé
  • kevés szezámmag

ananaszos_kolbasz_falatkak1.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!

Szeleteljük fel a kolbászokat ujjnyi vastag szeletekre, majd helyezzünk minden egyes darabra egy negyed ananászt, majd egy-egy fokpiszkálóval szúrjuk át őket, hogy egyben maradjanak. Egy tálkában keverjük össze a többi hozzávalót. 

Egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket, majd  egy ecsettel kenjük le alaposan mindegyik falatkát. Szórjuk meg szezámmaggal a tetejüket.Tegyük az előmelegített sütőbe és 10-15 percig süssük. Nem árt odafigyelni, mert hamar meg tud égni!

Melegen tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

ananaszos_kolbasz_falatkak2_1.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1512800598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.10.08. 13:18:36

Tényleg egyszerű, de a szósz ad neki egy olyan pikáns ízt, hogy ne lehessen abbahagyni :)
süti beállítások módosítása