Ideális vendégváró? Csábító falatkák esti tévézéshez? Öncélú kényeztetés csakúgy alapon? IGEN! A pillanatok alatt elkészülő falatkák izgalmas édes-sós ízkombinációja bárkinek a kedvence lehet. Tipikusan a semmi extra, ámde mennyei kategória. Nagy veszélye azonban, hogy nehéz abbahagyni. De szerintem örömmel vállaljuk a veszélyt ebben az esetben.
Van egy titok, amire érdemes odafigyelni a siker érdekében: csakis, kizárólag jó minőségű grillkolbászt vásároljunk! Ne legyen zsíros, ámde annál ízesebb, fűszeresebb! Azt ajánlom, hogy olyan hentesnél vásároljuk, ahol ügyelnek a minőségre, sőt egyre több helyen már saját maguk készítik a kolbászokat. Ha ilyen árut veszünk, az ínycsiklandó eredmény garantált!
Hozzávalók:
- 3 pár grill kolbász
- friss vagy konzerv ananász szeletek
- 3 ek szójaszósz - gm-ben is van már!
- 1 ek édes chili szósz
- 1 ek méz
- 1 ek ananászlé
- kevés szezámmag
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!
Szeleteljük fel a kolbászokat ujjnyi vastag szeletekre, majd helyezzünk minden egyes darabra egy negyed ananászt, majd egy-egy fokpiszkálóval szúrjuk át őket, hogy egyben maradjanak. Egy tálkában keverjük össze a többi hozzávalót.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket, majd egy ecsettel kenjük le alaposan mindegyik falatkát. Szórjuk meg szezámmaggal a tetejüket.Tegyük az előmelegített sütőbe és 10-15 percig süssük. Nem árt odafigyelni, mert hamar meg tud égni!
Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!