Ha a világ legegyszerűbb, leggyorsabb, legegészségesebb és legízletesebb ételét akarod elkészíteni, akkor ezt a receptet szívből ajánlom. Nem több mint 10 perc az elkészítési ideje. Egy kezdő is simán meg tudja csinálni. Finom, különleges, egyedi ízvilága mindenkinek be fog jönni. Egészséges, kevés kalóriát tartalmazó alapanyagokból készül, ráadásul minden mentes. Cukorbetegeknek, a vonalaikra vigyázóknak külön ajánlom. De hedonistáknak még jobban. Csuda egy finomság ez. Nem is hypolom tovább, hiszen magáért beszél ez a rapid csoda.
Hozzávalók 2 főre:
- 15 dkg shiitake
- 30 dkg zöld ceruzabab (fagyasztott)
- 2 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 hüvelykujjnyi gyömbér
- 1 póréhagyma
- 1 db chilipaprika
- 1 dl szójaszósz
- 1 ek méz
- 1 lime leve - lehet citrom is
- 1 ek szezámolaj
- 1 csapott ek szezámmag
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
Az olívaolajon pirítsuk meg barnára a felszeletelt gombákat. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és gyömbért, felkarikázott chilipaprikát, valamint a félbevágott és felkarikázott póréhagyma fehér részét. Öntsük rá a szójaszószt és a mézet. Pirítsuk össze, majd öntsük fel a vízzel. Tegyük bele a zöldbabot. Forraljuk el a felesleges vizet, hagyjuk besűrűsödni a szaftot. Ez nagy lángon 5 perc nagyjából. Öntsük rá a szezámolajat és a lime levét, keverjük össze, forraljunk még egy utolsó rajta. Tálalás előtt szórjuk meg a szezámmaggal.
Előkészülettel együtt sincs több mint 10 perc az elkészítése. Az íze különleges, mégsem túl erőszakosan ázsiai. Így azoknak is kedvére lesz, akik nem rajonganak a keleti ízekért. Rendkívül harmonikus aromák találkoznak ebben az ételben, amit egy kezdő is pár perc alatt el tud készíteni. Pompás, nagyon finom és kimondottan egészséges ez a csodás finomság.
Glutén -, és laktózmentes, vega, vegán, valamint cukormentes étel!
Jó étvágyat!
A gombáért köszönet: http://amigombank.hu/
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is. tőlem tartalmat!