Igen, tudom. Kicsit fennhéjázó a címadás, de valóban az ötletet a Wellington bélszín adta ehhez a húsvéti étel finomsághoz. Az egész arról szól, hogy tésztabundába tekerjük a húsvéti főtt sonkát (ez esetben tarját), amit megelőzőleg narancsszószos reszelt tormával kenünk le. Az eredmény egy ízében különleges, kivitelezésében elegáns étel lesz, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek. Pedig alapvetően semmi extra. Mégis. Egy kis kreativitással csodás finomságokat hozhatunk létre. Legyünk bátrak, kísérletezőek. Megéri.
Hozzávalók 2 főre:
- 40 dkg füstölt sonka
- 1 cs. félkész pizzatészta (Tante Fanny) – gm diétában gm leveles tészta
- 1 tojás
- 2-3 ek narancsszósz reszelt tormával – vagy magos dijoni mustár
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
A sonkát tegyük fel főni, és főzzük meg. A főzőlevet ki ne öntsük, hiszen tökéletes alaplé lehet egy gulyás, - vagy bableveshez. Ha elkészült, a félkész tésztát terítsük ki, és vágjuk 2, téglalap alakú formára. Kenjük le őket bőségesen a szósszal, helyezzük a közepükre a 2 részre vágott tarja darabokat, majd hajtogassuk rá a széleket, hogy mindenhol befedje a húst. Ezt követően kenjük le a felvert tojással a tetejét. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe a kis duci darabkákat és süssük kb. 20 percig. Célszerű ellenőrizni sütés közben, mert minden sütő másképp süt, más időre van szüksége. Akkor van kész, ha szép aranybarnára sül.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni a szép szeletelés érdekében. Amikor felvágjuk, kiömlik belőle a narancsszósz, mint a láva, amibe aztán kéjesen tunkolhatjuk az isteni sonkadarabokat. Mennyei finomság!
Friss zöldségekkel, salátákkal, kompóttal, savanyúságokkal, mártásokkal ajánlott kínálni!
Jó étvágyat!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.