Egy nagyon lágy, krémes, nyári üdítő finomság ez a desszert. Nem vagyok édesszájú, de ez nagyon nagy kedvenc. Régebben, amikor még élt a nagymamám, akinek az édesség a mindene volt, mindig befőztem neki finom lekvárokat. Például szilvalekvárt is. Nem a klasszikus sok órán át főzős verziót, hanem egy gyorsabb, frissebb fajtát. Mint ez is. Annyi a különbség, hogy ez egy fűszeresebb, izgalmasabb ízvilág, amit nem eltevésre készítettem, hanem csak egy aznapi édességnek. Persze, azért maradt belőle nyalakodni...
Hamar elkészül, cukor nélkül, kis citromhéjjal, fahéjjal. És egy csipet chilivel. Ez teszi egy csöppet tüzessé, amit a hideg joghurt gyönyörűen ellenpontoz. Egy meleg nyári napon tökéletes desszert. Harmonikus, kerek aromák, csipet pikánsság, kis tűz, kis jég... Maga a csoda!
Hozzávalók 2 fő részére:
- 50 dkg szilva
- 1 púpos tk fahéj
- 1 citrom reszel héja, valamint kevés leve
- 1 késhegyni chilipor
- ízlés szerint cukor vagy édesítő - én kihagytam
- 4 dl görög joghurt - lm diétában lm joghurt
Elkészítése:
Tegyük fel főni a kimagozott, felezett szilvát a fűszerekkel. Hagyjuk fedő alatt összefőni, ez kb. 20 perc.
Ha elkészült, szobahűmérsékletűre engedjük kihűlni. Egy szép pohárban rétegezve tegyük le a HIDEG joghurtot és a lekvárt, felváltva. Mentával díszítsük.
ENNYI! Az egész 20 perc, az eredmény pazar. Kipróbálásra erősen ajánlott.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.