Hozzávalók:
- 1 csomag bébi spenót
- 1/2 csomag rukkola
- 1 db nektarin
- 5-6 szem mézédes koktélparadicsom
- 1/2 üveg 0,33 l savanykás, gyümölcsös sör (berliner weisse) - vagy bármi, amit el tudsz képzelni ehhez a salátához
- 1 ek dijoni mustár
- só, bors
- 1 mk (Mon Jardin Africa) chiliszós - örök kedvenc
- pár csepp citrom
- 1 db ajóka (szardella filé) olajjal - opcionális, de izgi
Elkészítése:
Sok furcsaságnak tűnő dolog szerepel a hozzávalókban, de bízzatok bennem, tökéletes ízorgia lesz ez a saláta. Először is tegyük egy nagy tálba a saláta alapokat (rukkola, bébispenót), kockázzuk bele a nektarint és vágjuk félbe az édes koktélparadicsomokat. Sózzuk, borsozzuk. Majd egy zárható befőttes üvegbe öntsük a fél üveg sört, adjuk hozzá a mustárt, a szardellát (ne féljünk, nem lesz hal íze, inkább csak pikáns sós zamatot kölcsönöz neki), valamint a chiliszószt. Azért pont ezt a Chili Hungária Manufaktúra terméket, mert ennél gyümölcsösebb, ízesebb csípős szószt én még nem ettem. Kellemes és enyhe tüzet ad a salátánknak (ha keveset teszünk belőle), amit ellensúlyozni fog a barack édes enyhe. Maradjon hely az üvegben, mert amikor összerázzuk, a sör szénsavasságának kell a hely, hogy ne szaladjon ki belőle. Végezetül öntsük rá a dresszinget a salátára.
El is készültünk ezzel a mennyei és különleges salátával, ahol a sör savanyúsága mellett jelenlevő enyhe kesernyés ízt támasztja alá a rukkola sajátos, pikáns fanyarsága, és ahol a mézédes koktélparadicsom és nektarin mindezt ellenpontozza. Tálaláskor pár csepp citromlével öntözzük meg, ami olyan a salátánknak, mint egy nyári zivatar. Üdítően friss! :)
Önállóan vagy sültek, grillezett zöldségek mellé pazar!
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!