Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Fóliában sült fokhagymás szűzérme sajtos-baconös krumplival

2018. augusztus 13. - Heni süt neked

Ez az igazi jolly joker étel. Akár grillezéskor, akár otthon a sütőben elkészítve csodás élményt nyújt. Alig pár perc, amíg összekészíted, és onnantól kezdve már a grill vagy a sütő dolgozik helyettünk. Nekünk csak élveznünk kell a mennyei ízeket, a 2in1 megoldás miatt pedig még a körettel sem kell bajlódnunk, hiszen egyben sül a hússal. Mindez nem csak a kényelem miatt tökéletes megoldás, hanem amiatt is, hogy a hús kisülő szaftjában sül a krumpli, ami igazán pazar zamatokat eredményez majd. Nem is beszélve a hozzáolvadó sajtról, és vele együtt sülő bacon kockákról. Hmmmmm. Már leírni is csuda. Ízorgia. 

Szóval ez egy lusta háziasszony receptje. Kevés munka, fenséges élvezetek. 

img_5422_2.jpg

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg szűzérme
  • 75 dkg (új)krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg bacon
  • 15 dkg mozzarella - lm diétában parmezán
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csomag újhagyma zöldjével együtt!!!
  • 1 ek vaj - lm diétában margarin
  • só, bors
  • alufólia

img_5424_2.jpg

(ha sütőben készítjük, akkor melegítsük elő a sütőt 200 fokra)
Legelőször készítsük el a fokhagymás vajat. Olvasszuk meg a vajat és tegyük bele a szétnyomkodott fokhagymagerezdeket. 
Majd vágjuk hüvelykujjnyi kockákra a krumplikat, aprítsuk fel a hagymát, karikázzuk fel a zöldjével együtt az újhagymát. 
Tépjünk 4 nagyobb darabot a fóliából és helyezzünk 4 szelet sózott, borssal megszórt szűzérme korongot. Kenjük le őket a fokhagymás vaj felével.
Az egy kilogram szűzérme nagyjából 2 csík, ezt kell úgy felvágni, hogy kb. 2 ujjnyi vastag legyen 1-1 szelet. Így kapunk nagyjából 16 szeletet ebből a mennyiségből. 
Tegyünk mindegyik csomagba a húsok mellé egy-egy maroknyi krumplit (ezt is sózzuk meg óvatosan) és a hagymát, majd öntsük a tetejére a maradék fűszeres vajat. Zárjuk össze a fóliát, és tegyük a grillre vagy a sütőbe és süssük kb. 15 percig. A sütési idő függ attól, hogy mennyire szeretnénk átsütni a húst. Azt ne feledjük, hogy a szűzérme egy puha hús, ami hamar megsül. Ha kellően átsült, nyissuk ki a kis batyukat és szórjuk meg a reszelt sajttal és apróra vágott bacon kockákkal. Tegyük vissza a tűzre/sütőbe így nyitottan, és további 5 percig süssük (sütőben grillfokozaton). 
Ezzel el is készültünk ezzel az isteni fogással. A hús puha és ízletes, a krumplin a megolvadt sajt és a ropogósra sült bacon kockák, amiknek a kisült zsírja ráfolyt az egész cuccra egyszerűen leírhatatlan, de ha muszáj, hát csak a pazar jelző jut eszembe.
Legvégül, ha már kivettük a sütőből, szórjuk meg a tetejét az újhagymával (főleg a zöldjét használjuk ehhez).
A legszebb és legpraktikusabb, ha így, fóliában tálaljuk. Mondjuk az sem elhanyagolandó, hogy nem kell utána mosogatni :)
Kovászos uborka remekül passzol hozzá, de a paradicsomsali sem megvetendő. 

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_5423_2_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr10014158053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsi Mekota 2019.03.17. 08:18:23

Ez eszmeletlen jol nez ki Heni . Tegnap vettem 1 szuzpecsenyet , 2 fore epp eleg , mar tudom mit keszitek belole ...

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2019.03.17. 08:20:36

@Zsuzsi Mekota: köszönöm! :) sok sikert és jó etvagyat hozza! :)
süti beállítások módosítása