Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Tészta nélkül, olaszosan...

2018. szeptember 14. - Heni süt neked

Az egész egy paradicsomos, húsos tésztás ragunak indult, de miután az utóbbi időben nem igazán ehetek szénhidrátot, így átalakult egy igazi olaszos fűszerezésű zöldséges egytálétellé, tészta nélkül, ámde nagyon finoman. 20-25 perc az elkészítési ideje, tehát egy pikk-pakk ételről beszélünk, ami őszintén szólva csodás! :)

Egyáltalán nem hiányzott a tészta a ragu mellől, testes, ízes, laktató, de nem nehéz étel kerekedett így belőle, nem mellesleg egészséges, szénhidrátot csak nyomokban tartalmazó :) verzióban. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, akinek hiányzik az olaszos, (tésztás) ízvilág. Nem kell lemondani róla, csak zöldséggel bolondítsuk meg. 

Természetesen ezt a ragut tésztával is kínálhatjuk, ha valakinek ez megengedett. Leginkább tagliatelle (szélesmetélt) tésztát tudnék hozzá elképzelni, de a polenta (puliszka) is kitűnően passzol hozzá. 

img_5583.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 50 dkg darált sertés-, vagy marhahús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • bazsalikom, rozmaring, oreganó
  • só, bors
  • 1-1,5 dl vörösbor (jófajta, testes)
  • 35 dkg lédús paradicsom
  • olívaolaj + kevés vaj - lm diétában a vaj helyett margarin
  • 2 db sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó

img_5578.jpg

Elkészítése:

Az olívaolaj-vaj keverékén dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Sózzuk. Ha összeesett, jöhet a darált hús. Fűszerezzük borssal, bazsalikommal, oreganóval, rozmaringgal. Fehéredésig pirítsuk a húst. A paradicsomot vágjuk szintén apró kodarabokra és adjuk a húshoz. A sárgarépát vágjuk kis kockákra, majd a borsóval együtt tegyük a többihez. Öntsük fel a vörörsborral, fedjük le és forraljuk ki a ragut, amíg az alkohol elpárolog, és a zöldség is megpuhul. Ha soknak tűnik a lé, süssük le, de azért egy kis szaft mindenképpen maradjon! 

Önmagában is fenséges étel, cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak így ajánlott, a többiek a már említett tagliatelle tésztát vagy polentát ajánlok hozzá, mellé, rá. 

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_8082.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2714175283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása