Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sült színes répák levendulával, chilivel és joghurttal

2018. október 30. - Heni süt neked

Most már piacokon és jobb zöldséges boltokban hozzá lehet jutni ilyen szépségekhez, mint a színes répák. Lila, vörös, narancssárga és citromsárga színekben pompáznak ezek a példányok, amiket a minap lőttem. Egyszerűen kiáltott azért, hogy megsüssem és sok chilivel és enyhet adó joghurttal tálaljam. Így is történt. Annyira egyszerű és annyira isteni ez a fogás, hogy jószívvel ajánlom mindenkinek, aki kicsit is ki tud lépni a gasztronómiai komfortzónájából. Arról pedig nem is kell beszélni, hogy a szemnek mennyire gyönyörű ez a átvány.

img_6621.jpg

Hozzávalók:

  • 0,5 kg vegyes színes répa
  • kevés olívaolaj
  • só, bors
  • chilipaprika
  • levendula virág
  • görög joghurt - lm diétában lm joghurt

Elkészítése:

Egy nagyobb átmérőjű serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat, helyezzük rá a korábban megmosott és papírtörölközővel leitatott répákat (nem kell meghámozni!) - így nem fog az olaj kifröccsenni. Szórjuk meg friss levendula virágával (persze lehet szárított is). Pirítsuk át, majd pár evőkanál vizet tegyünk rá és fedjük le. Így megpárolódik, majd vegyük le a fedőt és süssük le a répákat. Legvégül adjuk hozzá a felaprított chilipaprikát. 

Tálaláskor helyezzük egy lapos tányérra az egészet és locsoljuk meg a joghurttal. A chilis ízvilág megbolondítja a répákat, a joghurt pedig enyhíti a pikáns csípősséget. Mennyei önállóan, de akár köretnek is.

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_6623.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5114301373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása