Egy mezei húsleves is tud csodás lenni, meglepően teljes és korrekt főétekezés. Főleg, ha sok-sok csirkehúst és aprólékot, valamint rengeteg zöldséget főzünk bele. Így tulajdonképpen egy főzésből, több ételt is el tudunk készíteni, mint ahogy én is tettem. Hiszen a levesbe főtt csirmemellből egy gyros jellegű saláta lett másnap, a combokat megsütöttem, miután kivettem félúton a levesből, és klasszikus paradicsommártással tálaltam a leves után. Az aprólék pedig a leveshez külön lett tálalva, ahogyan a főtt zöldségek is.
A totális gazdaságos megoldás. Érdemes így (is) elkészíteni a levest.
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 2 db csirkecomb
- 4-5 csirkenyak
- 4-5 csirkemáj + szív
- 4-5 db zúza
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 sárgarépa
- 2-3 fehér répa
- 1 db karalábé
- 1/4 zellergumó
- 2-3 fokhagyma gerezd
- 1 csokor petrezselyem
- só, szemes bors, babérlevél
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
Elkészítése:
Mossuk meg a húst, és tegyük egy nagy lábosba. Öntsük fel bőségesen vízzel és forraljuk fel. Szedjük le a habját. Ekkor fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel. Zöldségeljük be, hagyjuk újból felforrni nagy lángon, majd főzzük takarékon, gyöngyözve, amíg megpuhulnak a cuccok.
Szedjük ki a zöldséget egy tálba, tegyünk így a húsokkal is. Majd a levest szűrjük tányérokba, és tálaljunk együtt mindent.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!